Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Newsroom
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Την απόφασή του να διεκδικήσει ως υποψήφιος την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (20/10) ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προέβη σε ανακοινώσεις, στις οποίες γνωστοποίησε και επίσημα πως θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ωστόσο να υπενθυμίσουμε πως πριν από δυο ημέρες, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη εκλογική νίκη και την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ουσιαστικά προανήγγειλε εμμέσως την διεκδίκηση της αρχηγίας στο ΚΙΝΑΛ.

Άλλωστε το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, εδώ και μερικές ημέρες δούλευε σαν να ήταν ήδη υποψήφιος.

Έχουν γίνει χιλιάδες τηλεφωνήματα σε πυρήνες υποστηρικτών του ανά τη χώρα. Μάλιστα, έκανε προσωπικά τηλεφωνήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου σε μέλη της Κ.Ε., δηλώνοντας την πρόθεσή του να κατέβει και ζητώντας τη στήριξή τους.

Η πολιτική πορεία του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είναι βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το διάστημα από 8 Φεβρουαρίου 2004 έως 18 Μαρτίου 2012 και επίσης πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 6 Οκτωβρίου 2009 έως 11 Νοεμβρίου 2011.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 το ΠΑΣΟΚ πέτυχε νίκη με ποσοστό 43,92% έναντι 33,47% της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 23 Απριλίου 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Τον Νοέμβριο του 2011 παραιτήθηκε από το αξίωμα του πρωθυπουργού και τον Μάρτιο του 2012 αποχώρησε από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Τον Ιανουάριο του 2015 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο έλαβε μέρος στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αλλά δεν εισήλθε στη Βουλή.

Από το 2017 συμμετέχει στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και στο Κίνημα Αλλαγής. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Αλλαγής.