Ανακοινώθηκαν τα Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro smartphones (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Ανακοινώθηκαν τα Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro smartphones (vids)
Η Google κάνει το επόμενο βήμα στην αγορά των premium smartphones με αρκετές αλλαγές.

Η Google ανακοίνωσε στο πλαίσιο του φθινοπωρινού της event τις νέες ναυαρχίδες της για την αγορά των smartphones, τα Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro. Οι προ-παραγγελίες τους ξεκίνησαν πριν από μερικές ώρες και τα δύο μοντέλα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους νέους κατόχους τους στις 28 Οκτωβρίου.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι η αναθεωρημένη τιμολογιακή πολιτική της Google που όρισε το Google Pixel 6 στα 599 δολάρια και το Google Pixel 6 Pro στα 899 δολάρια, επίπεδα αρκετά ανταγωνιστικά.

Οι δύο συσκευές έχουν έναν νέο ARM SoC που η Google ονομάζει Tensor και που θεωρεί ανταγωνιστικό του Snapdragon 888 (που βρίσκεται στα high-end Android smartphones της αγοράς αυτή τη στιγμή). Ο νέος επεξεργαστής αυτός έχει ένα custom TPU για την τεχνητή νοημοσύνη και βοηθάει στο να μπορεί να ολοκληρώσει ταυτόχρονα πολλές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τη μνήμη, το Google Pixel 6 θα έχει 8GB RAM και το Google Pixel 6 Pro θα έχει 12GB RAM. Σε επίπεδο σχεδιασμού, τα δύο μοντέλα φαίνονται πιο σύγχρονα σε σχέση με τα προηγούμενα και η Google τα προσφέρει σε τρία διαφορετικά χρώματα.

Στα των καμερών, έχουν τοποθετηθεί 2 και 3 αισθητήρες αντίστοιχα. Ο κεντρικός είναι ίδιος και στα δύο μοντέλα (50MP) και μπορεί να καταγράψει εικόνες σε υψηλή ανάλυση και με 150% περισσότερο φως από τον φακό των Google Pixel 5. Ο δεύτερος φακός είναι ένας 12MP ultrawide, ενώ το Google Pixel 6 Pro έχει και έναν 4x telephoto.

Η selfie camera έχει αισθητήρα 8MP και πεδίο 84 μοιρών στο Google Pixel 6 και 11.1MP και πεδίο 94 μοιρών στο Google Pixel 6 Pro. Η καταγραφή video φτάνει στα επίπεδα του 4K60fps με auto HDR ή 240fps slo-mo στα 1080p. Η οθόνη που έχει χρησιμοποιηθεί είναι τεχνολογίας OLED και στο Google Pixel 6 φτάνει σε διαγώνιο τις 6.4 ίντσες, ενώ στο Google Pixel 6 Pro στις 6.7 ίντσες. Το πιο ακριβό μοντέλο χρησιμοποιεί και τεχνολογία LTPO για αλλαγές στο refresh rate από τα 10Hz έως τα 120Hz.

Και στα δύο νέα μοντέλα υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση, προστασία κατά IP68, σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, στερεοφωνικά ηχεία, ταχεία φόρτιση, 5G, Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες, του Google Pixel 6 έχει χωρητικότητα 4614mAh και του Google Pixel 6 Pro 5004mAh.

Οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν -όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο- με το Android 12 προ-εγκατεστημένο.