Ψαράς στο Μεσολόγγι βγήκε από το σπίτι του με… βάρκα (vid)

Newsroom
Ψαράς στο Μεσολόγγι βγήκε από το σπίτι του με… βάρκα (vid)
Η στάθμη του νερού είχε ανέβει τόσο που χρησιμοποίησε τη βάρκα του. Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία. Αίτημα για να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας, με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να πλήττει το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και να προκαλεί τεράστιες καταστροφές.

Όλο το βράδυ οι κάτοικοι στο Μεσολόγγι πάλευαν με τα νερά και τις λάσπες, που πλημμύρισαν σπίτια και αυτοκίνητα.

Ένας ψαράς μάλιστα έφυγε από το σπίτι του με… βάρκα προσπαθώντας να μετακινηθεί σε πιο ασφαλές σημείο.

Στο Αγρίνιο, υπήρξαν περιπτώσεις μάλιστα που κλήθηκε η πυροσβεστική ώστε να απομακρύνει οικογένειες με ανήλικα παιδιά από τις πλημμυρισμένες οικίες τους.

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Αίτημα για να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές του δήμου, μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων και των κατολισθήσεων.

Επίσης από αύριο, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί ειδικό γραφείο, όπου εκεί θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, υπέβαλε αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του».

Στο μεταξύ στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμο, «το κύμα της κακοκαιρίας χτύπησε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών, ενώ επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, «επλήγησαν συνοικίες και του Αιτωλικού, λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας».

Όσον αφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, συνεργεία του δήμου του βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και παρεμβαίνουν για να δοθούν λύσεις.