Η Βρετανίδα Ιωάννα: Η Κέιτι Πάιπερ έζησε τον εφιάλτη με οξύ και δείχνει τον δρόμο στην Παλιοσπύρου (vids)

Newsroom
Η Βρετανίδα Ιωάννα: Η Κέιτι Πάιπερ έζησε τον εφιάλτη με οξύ και δείχνει τον δρόμο στην Παλιοσπύρου (vids)
Η ιστορία της Κέιτι Πάιπερ που μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει δύναμη στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τον Μάρτιο του 2008 η κοινή γνώμη στη Βρετανία συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι η 24χρονη παρουσιάστρια Κέιτι Πάιπερ δέχθηκε επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο, από έναν άγνωστο άντρα που είχε βάλει ένας άντρας που την είχε βιάσει.

Η επίθεση με το καυστικό υγρό, είναι ανάλογη περίπτωση με αυτή που βίωσε και συνεχίζει να ανεβαίνει τον «Γολγοθά», η Ιωάννα Παλιοσπύρου, από την 37χρονη Έφη, ο οποία δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, τουναντίον θα λέγαμε…
Η Κέιτι Πάιπερ, 24 ετών, έκανε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ και την τηλεόραση. Ο Ντάνιελ Λιντς, ο οποίος ασχολούταν με πολεμικές τέχνες, φαίνεται πως είχε πάθει ψύχωση μαζί της. Παρακολουθούσε στενά τα επαγγελματικά της βήματα, τις αναρτήσεις της στα social media και κατάφερε να τη γνωρίσει από κοντά.

Την κτύπησε και τη βίασε

3

Η Πάιπερ θεώρησε ότι θα μπορούσαν να συνάψουν δεσμό και άρχισαν να τα λένε. Είχαν πάει για φαγητό σε ένα εστιατόριο και στη συνέχεια την πήγε σε ένα ξενοδοχείο βγάζοντας τα άγρια και αρρωστημένα του ένστικτα. Την κτύπησε, τη βίασε και την απείλησε ότι θα την κρεμάσει αν πει το παραμικρό.

Η επίθεση στο internet café

Η Πάιπερ φοβήθηκε ότι ήταν ικανός να την σκοτώσει και δεν είπε τίποτα. Πήγε στο νοσοκομείο και δεν αποκάλυψε πως προήλθαν τα τραύματά της. Ο Λιντς την έπαιρνε απανωτά τηλέφωνα ζητώντας συγνώμη και τις έστελνε email συγνώμης. Η Πάιπερ πήγε σε ένα internet cafe για να διαβάσει τα email της και τη «συγνώμη» που της είχε στείλει στο facebook, όταν ο Στέφαν Σιλβέστρ, φορώντας κουκούλα, την πλησίασε. Εκείνη θεώρησε πως ήταν άστεγος και έσκυψε να πάρει την τσάντα της να του δώσει χρήματα, αλλά ο συνεργός του Λιντς, της έριξε οξύ στο πρόσωπο. Η επίθεση ήταν σφοδρή και η νεαρή κοπέλα έχασε το ένα της μάτι και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πρόσωπο και στον οισοφάγο.

Της αφαίρεσαν εντελώς το δέρμα

Ο Κέιτι Πάιπερ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ιωάννα ανέβηκε τον δικό της μοναχικό «Γολγοθά». Αμέσως μετά την επίθεση νοσηλεύτηκε στο Τσέλσι στο Νοσοκομείο Γουέστμινστερ. Το οξύ – λίγο από το οποίο είχε καταπιεί- την τύφλωσε στο αριστερό της μάτι και της προκάλεσε εγκαύματα μερικού πάχους και πλήρους πάχους. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν εντελώς το δέρμα του προσώπου της Πάιπερ και το αντικατέστησαν με ένα υποκατάστατο του δέρματος, το Matriderm, για να δημιουργήσουν τις βάσεις για ένα μόσχευμα δέρματος. Αυτή η διαδικασία ήταν η πρώτη του είδους που πραγματοποιήθηκε σε μία μόνο επέμβαση.

Οι γιατροί την έριξαν σε επαγόμενο κώμα για 12 ημέρες. Υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και φορούσε πλαστική μάσκα προσώπου για 23 ώρες την ημέρα, ώστε να πιέζει τα σημάδια και να βοηθάει στη διατήρηση της υγρασίας.
Μετά την επίθεση, η Πάιπερ έφυγε από το διαμέρισμά της στο Λονδίνο και επέστρεψε στο Χάμσαϊρ για να ζήσει με τους γονείς της και τη μικρότερη αδελφή της Σούζι

«Πίστευε πως εξαφάνισε την παλιά Κέιτ»

«Ήμουν μόλις 24 όταν ο πρώην σύντροφός μου με βίασε, με χτύπησε και με κράτησε όμηρο. Μετά με άφησε ελεύθερη και μου είπε να μην πάω στην αστυνομία. Όταν έβαλε κάποιον να με κάψει με οξύ, ένιωσα την επιδερμίδα μου να λιώνει και το καυτό υγρό να κυλά στο λαιμό μου, τυφλώνοντάς με εν μέρει. Ο πρώην μου, πίστευε πως έτσι εξαφάνισε την παλιά Κέιτ. Νόμιζα πως κανείς πια δεν θα με αγαπούσε και δεν θα με ήθελε ερωτικά. Κοιτώντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη, έλεγα πως δεν θα καταφέρω ποτέ να έρθω κοντά με κάποιον έχοντας τέτοιες ουλές. Τα ραντεβού που έβγαινα ήταν αποτυχημένα και οι άντρες με λυπόντουσαν. Ένιωθα ταπεινωμένη», έχει πει σε συνέντευξή της.

Δις ισόβια στον Λιντς

Ο Ντάνιελ Λιντς, ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης με το οξύ καταδικάστηκε σε δις ισόβια. Το κίνητρό του ήταν να την ταπεινώσει ή να την τρομοκρατήσει, όπως είχε πει και όχι να την σκοτώσει. Τα ίδια λέει και η Έφη για να μην της απαγγελθεί η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μόνο που το οξύ είναι φονικό. Πριν τρία χρόνια βγήκε από τη φυλακή και είναι σπίτι του σε «περιοριστικό καθεστώς».

Μητέρα πλέον δύο παιδιών

Δύο χρόνια μετά και ύστερα από πολλαπλές επεμβάσεις, η Κέιτι Πάιπερ γνώρισε τον σύζυγό της, Ράιαν και τον Ιούλιο του 2013 έμεινε έγκυος. Κατάφερε και «έχτισε» ξανά τη ζωή της, είναι μητέρα δύο παιδιών (το 2017 γέννησε και μια κόρη) και ξεκίνησε να αφήνει πίσω της τα σωματικά αλλά κυρίως και τα ψυχικά πολλαπλά τραύματα που είχε.
Αποφάσισε να μιλάει για την ιστορία της, να μην ντρέπεται γι αυτήν, να δείχνει το πρόσωπό της και να προσπαθεί να εμπνέει. Ίδρυσε το «Katie Piper Foundation» για τα θύματα από επιθέσεις με οξύ και γύρισε το ντοκιμαντέρ: «Katie: My Beautiful Face»!