«Ντου» 20 κουκουλοφόρων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι: Πυροβόλησε προειδοποιητικά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας

Newsroom
«Ντου» 20 κουκουλοφόρων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι: Πυροβόλησε προειδοποιητικά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας
Οι οπλισμένοι με ξύλα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Διοικητή της σχολής, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και κτυπώντας τον, ενώ ο Αξιωματικός Υπηρεσίας προκειμένου να αμυνθεί και να απεγκλωβίσει τον διοικητή πυροβόλησε προειδοποιητικά.

Ένα τρομερό και σοκαριστικό σκηνικό έλαβε χώρα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όταν είκοσι άτομα περίπου εισέβαλαν με κουκούλες και κραδαίνοντας ξύλα, στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας, κινούμενοι απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών (62 τον αριθμό) της Σχολής.

Ο Διοικητής της Ακαδημίας αντελήφθην τους κουκουλοφόρους, όπως επίσης και ο βαθμοφόρος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας και έσπευσαν τάχιστα στο σημείο, ώστε να προστατέψουν τους σπουδαστές και τις εγκαταστάσεις.

Οι οπλισμένοι με ξύλα κουκουλοφόροι, ενώ αρχικά απομακρύνθηκαν, στη συνέχεια επέστρεψαν με τον ίδιο τρόπο και επιτέθηκαν στον διοικητή της σχολής, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και κτυπώντας τον με τα ξύλα.

Ακολούθως επιτέθηκαν, στον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ο οποίος στην προσπάθειά του να αμυνθεί και να προστατέψει και να απεγκλωβίσει τον Διοικητή, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να υποχωρήσουν και να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε όχημα της αστυνομίας, ενώ ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Επί του εξωτερικού προαυλίου βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια.

* Η ploto είναι αρχείου (Eurokinissi)