Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή που τα 6,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή που τα 6,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη (vid)
Στο βίντεο αποτυπώνεται καρέ καρέ η στιγμή της δόνησης αλλά και ο πανικός των ανθρώπων, κατά την διάρκεια του σεισμού στην Κρήτη.

Ο νέος σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης (12/10) τρόμαξε τους κατοίκους του νησιού, αφού δεν είναι πολλές οι μέρες από την τελευταία ισχυρή δόνηση στον Αρκαλοχώρι.

Πολλά είναι τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τις στιγμές που οι κάτοικοι έντρομοι πετάγονται έξω από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες, ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει σχεδόν με ακρίβεια πόσο ισχυρός ήταν ο σεισμός αλλά και των πανικό των πολιτών.

Η κάμερα είναι αρκετά σταθερή και φαίνεται ξεκάθαρα η κίνηση στην περιοχή και το πόσο δυνατός ήταν ο σεισμός.

Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο, ένα αυτοκίνητο κινείται κανονικά στον δρόμο, πολίτες περπατούν στο πεζοδρόμιο, δυο αγροτικά αμάξια είναι παρκαρισμένα και άνθρωποι είναι επίσης μέσα στο πάρκινγκ.

Μόλις ξεκινάει ο σεισμός, όλα κουνιούνται και το δέντρο έξω από το κτίριο μοιάζει σαν να το παρασύρει ισχυρός άνεμος, ενώ οι πολίτες που περπατούν στο πεζοδρόμιο σταματούν και προσπαθούν να πιαστούν από τα προστατευτικά κολωνάκια και μάλιστα κάποιοι κάθονται και κάτω.

Εκείνοι που είναι μέσα στο πάρκινγκ κρατιούνται από τα αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ όσοι είναι μέσα στο κτίριο, όπου βρίσκεται η κάμερα, πετάγονται έξω.

Βέβαια τόσο οι κολώνες της ΔΕΗ, όσο και τα καλώδια «χορεύουν» στους ρυθμούς του εγκέλαδου. Να υπενθυμίσουμε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 30 χλμ νότια, νοτιοανατολικά της Ζάκρου ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Λασίθι και στο Ηράκλειο.

Μάλιστα υπήρξαν υλικές ζημιές ενώ κατέρρευσε και ένα εκκλησάκι στο χωριό Ξερόκαμπος της Σητείας.