Προσπάθησε να κλέψει εκκλησία στο Μιλάνο εμπνευσμένος από τη σειρά «Lupin» (vid)

Newsroom
Προσπάθησε να κλέψει εκκλησία στο Μιλάνο εμπνευσμένος από τη σειρά «Lupin» (vid)
Η σειρά του Netflix «Lupin» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για έναν κλέφτη στην Ιταλία, χωρίς ωστόσο η προσπάθειά του να στεφθεί με επιτυχία.

Τις ικανότητες του Ασάν Ντιόπ στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Lupin» προσπάθησε να μιμηθεί ένας νεαρός επίδοξος κλέφτης. Ο 21χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει ένα εκκλησάκι κοντά στο Μιλάνο μιμούμενος τον ευγενή λωποδύτη Ασάν Ντιόπ της σειράς.

Φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν, παρόμοιο με αυτό του Ασάν Ντιόπ, ο 21χρονος είπε ότι περίμενε να χτυπήσουν οι καμπάνες της εκκλησίας για να σπάσει τη γυάλινη πόρτα και να τη ληστέψει το βράδυ του Σαββάτου.

Είχε μελετήσει προσεκτικά όπως είπε, τις λεπτές και σίγουρες τεχνικές του Ασάν Ντιόπ πριν από την απόπειρα ληστείας. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει.

Μετά την είσοδό του στο παρεκκλήσι στη Μόντσα, ο νεαρός έκλεψε περίπου 21 ευρώ και ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα. Τα τραύματα που είχε στο χέρι του από την γυάλινη πόρτα που έσπασε, τον ανάγκασαν να ζητήσει βοήθεια.

Όταν έφτασε η αστυνομία επινόησε μια ιστορία λέγοντας ότι δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα που τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν. Όμως λίγο αργότερα «έσπασε» και ξέσπασε σε κλάματα, ομολογώντας ότι πήγε να κλέψει, εμπνευσμένος από τον ήρωας της επιτυχημένης σειράς του Netflix.