Μετά από 2 χρόνια επιτέλους αφαιρέθηκε ένα λάστιχο από τον λαιμό ελαφιού (vids)

Newsroom
Μετά από 2 χρόνια επιτέλους αφαιρέθηκε ένα λάστιχο από τον λαιμό ελαφιού (vids)
Δύο χρόνια είχε σφηνώσει στο λαιμό ελαφιού ένα λάστιχο, μέχρι που έπειτα από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να του το αφαιρέσουν.

Για δύο χρόνια ένα ελάφι σε δάσος του Κολοράντο ταλαιπωριόταν, καθώς ένα λάστιχο είχε κολλήσει γύρω από το λαιμό του.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, οι δασοφύλακες προσπάθησαν τέσσερις φορές να αφαιρέσουν το λάστιχο από τον λαιμό του ζώου.

Χρειάστηκε να ηρεμήσουν το ελάφι και να του κόψουν τα κέρατα, αλλά παρόλα αυτά η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη.

Περιγράφοντας τις προσπάθειες ο ένας από τους δύο δασοφύλακες είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο να το αφαιρέσουμε. Έπρεπε να το τραβήξουμε διότι δεν ήταν δυνατό να το κόψουμε. Ευτυχώς ο λαιμός του ζώου είχε λίγο περιθώριο».

Και συνέχισε: «Θα προτιμούσαμε να κόψουμε το ελαστικό και να αφήσουμε τα κέρατα, αλλά δεν ήταν εύκολο και έπρεπε να το βγάλουμε με κάθε τρόπο».

Οι δύο ήρωες έμειναν ικανοποιημένοι όταν διαπίστωσαν ότι ο λαιμός του ελαφιού ήταν σε καλή κατάσταση μετά την αφαίρεση του ελαστικού. Το τρίχωμα του ζώου είχε τριφτεί και υπήρχε μια μικρή ανοιχτή πληγή.

Παρόλο που θα του λείψουν τα κέρατά του, οι διασώστες του ελαφιού θεωρούν ότι θα είναι ανακούφιση που κατάφερε να απαλλαγεί από το βάρος των 35 κιλών που κουβαλούσε.

Αρκετοί είχαν την απορία γιατί οι δασοφύλακες έκοψαν τα κέρατα του ζώου αντί να κόψουν το λάστιχο. Η ομάδα που έλαβε μέρος στην επιχείρηση εξήγησε ότι δεν μπορούσαν να κόψουν το ατσάλι στην χάντρα του ελαστικού.

Το ταλαιπωρημένο ελάφι εντοπίστηκε με το ελαστικό στο λαιμό για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019, από έναν δασοφύλακα. Το ζώο είναι πλέον ανακουφισμένο έπειτα από την περιπέτεια και την ταλαιπωρία των δύο χρόνων που πέρασε.