Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και ηχηρό μήνυμα Ζέρβα υπέρ των εμβολιασμών

Newsroom
Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και ηχηρό μήνυμα Ζέρβα υπέρ των εμβολιασμών
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μετέφερε σαφές μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Ματαιώνεται η παρέλαση της 13ης Οκτωβρίου στα Γρεβενά.

Κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (11/10) στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Το μήνυμα που μεταφέρω είναι σαφές: παίρνουμε την υγεία στα χέρια μας, κρατάμε όλους τους κανόνες, μάσκες και αποστάσεις, και προφανώς εμβολιαζόμαστε. Γιατί πιστεύω ότι όλοι θέλουμε την οικονομία, την εκπαίδευση, όλες τις λειτουργίες της πόλης μας ανοιχτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να φτάσουμε τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Καλώ κάθε συμπολίτη μου, κάθε Έλληνα, να εμβολιαστεί, να γευτεί αυτό το δώρο απέναντι στην υγεία του αλλά και απέναντι στους συμπολίτες του, το οποίο αντιστοιχεί και στη δυνατότητά του να συμμετέχει σε κάθε είδους εκδήλωση και κοινωνική δραστηριότητα», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε μια αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού της τάξης του 20%, αλλά οι νοσηλείες παραμένουν σχετικά σταθερές. Ειδικότερα, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα είναι 1.925 και οι νοσηλείες 157, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020, όταν τα κρούσματα ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, οι νοσηλείες ανέρχονταν σε 895.

«Όλα αυτά καταδεικνύουν ένα και μόνο γεγονός: ότι μοναδικό και ισχυρό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι «όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο μικρότερη είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία και τόσο λιγότεροι είναι οι περιορισμοί».

Ματαιώνεται η παρέλαση της 13ης Οκτωβρίου στα Γρεβενά

Με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη ακυρώνεται η προγραμματισμένη παρέλαση για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών, στις 13 Οκτωβρίου, εξ αιτίας των νέων επιδημιολογικών δεδομένων, που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στον Δήμο Γρεβενών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν κανονικά με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με σύσταση για χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.