Δημοσίευμα της Sun: «Κατάσκοποι του Πούτιν έκλεψαν τη φόρμουλα του AstraZeneca για να φτιάξουν το Sputnik-V» (vid)

Newsroom
Δημοσίευμα της Sun: «Κατάσκοποι του Πούτιν έκλεψαν τη φόρμουλα του AstraZeneca για να φτιάξουν το Sputnik-V» (vid)
Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε η εφημερίδα «The Sun» που γράφει ότι οι Ρώσοι αντέγραψαν το εμβόλιο της AstraZeneca για να φτιάξουν το Sputnik-V.

Όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Sun», Ρώσοι κατάσκοποι του Βλαντιμίρ Πούτιν, έκλεψαν τη φόρμουλα του εμβολίου της AstraZeneca και τη χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν το Sputnik-V.

Πηγές ασφαλείας είπαν στους υπουργούς ότι έχουν αποδείξεις ότι κατάσκοποι της Ρωσίας έκλεψαν την φόρμουλα του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Βρετανίας και το χρησιμοποίησαν για να σχεδιάσουν το δικό τους εμβόλιο.

Οι πληροφορίες εκλάπησαν από έναν πράκτορα του Πούτιν, ο οποίος έκανε την επιχείρηση δια ζώσης, σύμφωνα πάντα με την βρετανική εφημερίδα. Ο υπουργός Ασφαλείας Ντάμιαν Χίντς αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις αναφορές αλλά είπε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται πιο εξελιγμένες.

«Ζούμε στον κόσμο, φοβάμαι, όπου υπάρχει κρατική δραστηριότητα που επιδιώκει να ασχοληθεί με βιομηχανική κατασκοπεία και οικονομική κατασκοπεία, υπάρχουν κυβερνοεπιθέσεις που συμβαίνουν», τόνισε ο υπουργός.

Το ρωσικό Sputnik χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι ομάδες ασφαλείας είναι πλέον σίγουρες ότι αντιγράφηκε.