Απίστευτη πατέντα Βόσνιου για να έχει διαφορετική θέα η γυναίκα του στο σπίτι (vid)

Newsroom
Απίστευτη πατέντα Βόσνιου για να έχει διαφορετική θέα η γυναίκα του στο σπίτι (vid)
Μια γυναίκα στη Βοσνία παραπονιόταν για τη θέα από το σπίτι της και ο σύζυγός της έλυσε το πρόβλημα.

Ένα περιστρεφόμενο σπίτι κατασκεύασε ένας Βόσνιος που είχε απηυδήσει από τα παράπονα της συζύγου του, η οποία ήθελε να βλέπει διαφορετική θέα. «Είχα κουραστεί με τα παράπονά της και τις συχνές ανακαινίσεις στο σπίτι μας και είπα ''Θα σου φτιάξω ένα σπίτι που περιστρέφεται, ώστε να το γυρίζεις όπως θέλεις''», είπε στο Reuters ο 72χρονος σύζυγος.

Το σπίτι βρίσκεται στη βόρεια Βοσνία. Περιστρέφεται πάνω σε έναν άξονα που κατασκεύασε ο 72χρονος και έτσι η θέα που απολαμβάνει κανείς από αυτό είναι χωράφια με καλαμπόκια, το δάσος ή το ποτάμι. «Το σπίτι μπορεί να κάνει μία πλήρη περιστροφή σε 24 ώρες όταν είναι στη χαμηλότερη ταχύτητα, ενώ όταν περιστρέφεται στη μέγιστη ταχύτητα μπορεί να την ολοκληρώσει σε 22 δευτερόλεπτα», συμπλήρωσε.

Σπίτι

Ο 72χρονος εμπνεύστηκε αυτή την πατέντα από τον Νίκολα Τέσλα και τον Μιχάιλο Πούπιν, εξηγώντας ότι το γεγονός πως ήταν από φτωχή οικογένεια, τον ανάγκασε να αναζητά τρόπου να φτιάχνει πράγματα από μικρός.

«Αυτό δεν είναι μια καινοτομία, απαιτεί μόνο θέληση και γνώση. Και είχα αρκετό χρόνο και γνώση», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι κατασκεύασε το σπίτι εντελώς μόνος του και ότι αυτό είναι πιο ανθεκτικό στους σεισμούς από ότι τα «σταθερά».

Ο χρόνος που του πήρε για να φτιάξει το σπίτι ήταν έξι χρόνια, με εξαίρεση μια περίοδο που νοσηλεύτηκε λόγω καρδιακής πάθησης. «Ζήτησα από τους γιατρούς μου να παρατείνουν τη ζωή μου για τουλάχιστον έναν χρόνο γιατί είχα αυτό το πρότζεκτ στο μυαλό μου… και κανείς δεν θα ήξερε πώς να το ολοκληρώσει», πρόσθεσε.