Οι πλημμύρες σάρωσαν την Βόρεια Εύβοια, νέα επιδείνωση του καιρού (vids)

Newsroom
Οι πλημμύρες σάρωσαν την Βόρεια Εύβοια, νέα επιδείνωση του καιρού (vids)
Μεγάλες καταστροφές στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά». Νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα.

Μετά τις καταστροφικές φωτιές η Βόρεια Εύβοια για μια ακόμα φορά δοκιμάζεται, καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» με τις δυνατές βροχές προκάλεσε τεράστιες καταστροφές το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, και πολύ σημαντικές καταστροφές στα χωριά Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά που είχαν πάθε μεγάλες ζημιές από τις φωτιές του καλοκαιριού.

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Και συνέχισε: «Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους. Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα».

Νέα επιδείνωση σήμερα με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 10/10, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.