«Τσουνάμι» αυξήσεων: Μετά το σουβλάκι, έρχεται η σειρά της πίτσας (vid)

Newsroom
«Τσουνάμι» αυξήσεων: Μετά το σουβλάκι, έρχεται η σειρά της πίτσας (vid)
Είδος... πολυτελείας αναμένεται να γίνει και η πίτσα, καθώς δεν αποκλείεται να αυξηθεί η τιμή της.

Πολλά προϊόντα αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα και ήδη κάποια από αυτά είναι ακριβότερα.

Μάλιστα αυξημένη θα είναι η τιμή και στο σουβλάκι, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 3 ευρώ. Οι επιχειρηματίες επικαλούνται τις «ξέφρενες» ανατιμήσεις στο κόστος των πρώτων υλών από τις οποίες παρασκευάζεται το σουβλάκι, καθώς εκτός από κρέας, οι αυξήσεις είναι μεγάλες και στα λαχανικά και στα τυροκομικά.

Όπως αναφέρουν οι τιμές στα λαχανικά έχουν αυξηθεί κατά 20%, ενώ το κρέας κοστίζει κατά 1 ευρώ περισσότερο. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων υποστηρίζουν πως θα προσπαθήσουν να μην αυξηθεί πολύ η τιμή του.

Είδος «πολυτελείας» η πίτσα

Σειρά όμως- όπως φαίνεται- θα πάρει και η πίτσα, η οποία αναμένεται να γίνει είδος... πολυτελείας ειδικά για όσους παραγγέλνουν συχνά, όπως π.χ. οι φοιτητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο λόγος είναι πως αλλαντικά, λαχανικά, γαλακτοκομικά αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα έχουνη αυξηθεί.

Έτσι, το άλλο δημοφιλές έδεσμα, η πίτσα αναμένεται να είναι ακριβότερη, με το κόστος να αυξάνεται έως και 30%. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, μια πίτσα που κοστίζει 6 ευρώ μπορεί να φτάσει στα 8.

Επίσης όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, και η τιμή του καφέ αναμένεται να γίνει πιο... αλμυρή αφού θα αυξηθεί κατά 10%.