Το σουβλάκι ίσως να ξεπεράσει τα 3 ευρώ, αυξήσεις και ελλείψεις στα ελαστικά (vid)

Newsroom
Το σουβλάκι ίσως να ξεπεράσει τα 3 ευρώ, αυξήσεις και ελλείψεις στα ελαστικά (vid)
Ο λόγος που ακριβαίνει το σουβλάκι είναι το μεγάλο κόστος των πλαστικών, της κάβας, των κρεάτων καθώς και όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία ενός ψητοπωλείου.

«Τσουνάμι» αυξήσεων σε χιλιάδες προϊόντα αναμένεται το προσεχές διάστημα. Ήδη ο καφές αλλά και άλλα προϊόντα είναι ακριβότερα.

Ανάμεσα στα προϊόντα που ενδέχεται να αυξηθούν είναι και το σουβλάκι και αρκετοί δεν αποκλείουν το κόστος να ξεπεράσει τα 3 ευρώ.

Ο πρόεδρος του σωματείου των ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News» για τις ανατιμήσεις στο σουβλάκι.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων, το σουβλάκι θα παραμείνει ακόμα σε τέτοια περίοδο το πιο φθηνό προϊόν.

Ο λόγος που ακριβαίνει είναι το μεγάλο κόστος των πλαστικών, της κάβας, των κρεάτων καθώς και όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία ενός ψητοπωλείου.

Επίσης τόνισε πως, θα προσπαθήσει ο κλάδος να κρατήσει την τιμή στο σουβλάκι, κάτω από τα 3 ευρώ, και να κυμανθεί στα 2,70 ευρώ.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα χτυπούν και τα ελαστικά

Οι αυξήσεις στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες χτυπούν και τα ελαστικά. «Κάθε εβδομάδα έχουμε και διαφορετικές τιμές, ήδη πρώτη Οκτωβρίου κάποια εταιρεία έκανε ανατιμήσεις των ελαστικών», δήλωσε στο Mega ο Παναγιώτης Μπλάφας, ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ.

«Από την αρχή του χρόνου έχουν μεγάλη αύξηση, πάνω από 7%, σταδιακή φυσικά», συμπλήρωσε.

Οι καταναλωτές βλέπουν τις τιμές στα λάστιχα να είναι πιο ακριβές.

Ο λόγος είναι οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και τα μεταφορικά που έχουν οδηγήσει σε έλλειψη ελαστικών στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, λάστιχα δεν υπάρχουν ούτε για ποδήλατα.

Οι αυξήσεις κατά μέσο όρο για τις συνηθέστερες διαστάσεις ελαστικών είναι στο 10%. Μία τετράδα που έκανε 220 ευρώ θα κοστίζει 242.

Εξειδικευμένοι ισότοποι τονίζουν πως οι κατασκευαστές ελαστικών ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώνουν αυξήσεις που κυμαίνονται στο 10%.

Ωστόσο οι καταναλωτές τονίζουν πως τα ελαστικά είναι θέμα ασφάλειας και έτσι θα πληρώσουν και την αυξημένη τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανοδική πορεία των ελαστικών αναμένεται να επηρεάσει και άλλα κόστη αφού όπως και τα καύσιμα επιβαρύνουν την μεταφορά αγαθών.