Ένταση ανάμεσα στον Ευαγγελάτο και τον πρόεδρο του ΕΟΦ με «απειλές» για μηνύσεις: «Λέτε ψέματα, αυτό είναι προσβολή!» (vid)

Newsroom
Ένταση ανάμεσα στον Ευαγγελάτο και τον πρόεδρο του ΕΟΦ με «απειλές» για μηνύσεις: «Λέτε ψέματα, αυτό είναι προσβολή!» (vid)
Συζήτηση σε υψηλούς τόνους έγινε ανάμεσα στον Νίκο Ευαγγελάτο και τον πρόεδρο του ΕΟΦ.

Άναψαν τα... αίματα στην εκπομπή του Mega «LIVE NEWS» ανάμεσα στον Νίκο Ευαγγελάτο και τον πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου με αφορμή το θέμα με το ματζούνι που υπόσχεται ότι θεραπεύει τον κορονοϊό και τον καρκίνο.

Σύμφωνα με το Mega, η εκπομπή διερευνά την υπόθεση, είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον ΕΟΦ τηλεφωνικά και μέσω email, χωρίς να πάρει απάντηση.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Δημήτρης Φιλίππου, βγήκε στον αέρα της εκπομπής προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

«Ήθελα να παρέμβω επειδή δεν μου άρεσαν ορισμένα πράγματα, να ξεκινήσουμε από εκεί. Όπως εσείς τα είπατε να εκφράσω κι εγώ την γνώμη μου. Δεν μου αρέσει το αφοριστικό και χωρίς στοιχεία και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Και θα παρακαλέσω εφεξής να είστε κι εσείς προσεκτικός στις εκφράσεις σας για έναν οργανισμό ο οποίος τραβάει πολύ μεγάλο ζόρι αυτή την περίοδο και έχει πάρα πολλές εκκρεμότητες.. », δήλωσε, με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

«Θέλετε πριν μου κάνετε υποδείξεις να πείτε αυτό που θέλετε γιατί ξέρετε δεν έχουμε άπειρο χρόνο. Πείτε αυτό που θέλετε και θα πάρετε και την απάντηση μετά», του απάντησε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΔΦ: Eπικοινώνησαν οι συνεργάτες σας με ένα email

NE: Κύριε πρόεδρε λέτε ψέματα. Κοιτάξτε με γιατί είναι πολύ βαρύ αυτό που λέω. Σας πήραμε τηλέφωνο και αν θέλετε να ακούσετε και την συνομιλία θα την ακούσετε. Δεν σας στείλαμε email, εσείς μας υποδείξατε να σας στείλουμε email μετά το τηλεφώνημα της Δευτέρας.

ΔΦ: Ακριβώς...

ΝΕ: Μη λέτε για email λοιπόν, γιατί ήρθε Τρίτη

ΔΦ: Ψέματα λέτε εσείς, δεν λέω εγώ

ΝΕ: Εγώ λέω ψέματα;

ΔΦ: Θα με αφήσετε να τελειώσω;

NE: Θα πείτε σε τι είπα ψέμα...

ΔΦ: Ότι δεν λειτουργεί ο οργανισμός, ο οργανισμός λειτουργεί. Είναι μέγιστο ψέμα αυτό.

ΝΕ: Είναι βαρύ να λέει κάποιος σε άλλον ότι λέει ψέματα, είναι μηνύσιμο. Σας προκαλώ να μου πείτε σε τι είπα ψέμα.

ΔΦ: Ότι δεν λειτουργεί ο οργανισμός

ΝΕ: Όχι, όχι θα μου πείτε σε τι είπα ψέμα. Εάν είπα σε κάτι ψέμα είναι έτσι, εάν δεν είπα θα σας μηνύσω κύριε πρόεδρε.

ΔΦ: Κι εμείς θα σας μηνύσουμε κύριε Ευαγγελάτε. Ότι ο οργανισμός δεν λειτουργεί είπατε και ο οργανισμός λειτουργεί. Ο Οργανισμός λειτουργεί με συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, γιατί υπάρχει φόρτο εργασίας. Ζητήσαμε να σταλεί ένα email γιατί η υπάλληλος ήταν σε τηλεδιάσκεψη. Το email το λάβαμε χθες.

ΝΕ: Στον ΕΟΦ το email κάνει ένα 24ωρο να έρθει; Καταπληκτικό είναι αυτό. Παγκόσμιο ρεκόρ, το email κάνει ένα 24ωρο να έρθει έτσι;

ΔΦ: Το email όταν έρθει το απόγευμα δεν υπάρχει κάποιος εκεί οπότε το είδαμε την επόμενη ημέρα. Διερευνήθηκε και εστάλη και στο Tμήμα Eλέγχου και Kυκλοφορίας για την επιβολή ποινών. Το πρακτέο είναι ότι ο κύριος αυτός που εμπορεύεται το σκεύασμα λέει ψέμματα. Από τα δύο προϊόντα έχει γνωστοποιήσει ένα στον ΕΟΦ, το οποίο δεν έχει τους ισχυρισμούς που αυτός εγγυάται», ξεκαθάρισε ο κ. Φιλίππου και τόνισε πως ο ΕΟΦ θα κάνει ότι οφείλει ένας οργανισμός που σέβεται και προστατεύει τους ασθενείς.

ΝΕ: Αντί να μας βοηθήσετε και να μας πείτε αμέσως τι γίνεται, περιμένουμε και ακούμε την κυρία να μας λέει "εγώ απαντώ στα τηλέφωνα Δευτέρα και Τετάρτη". Από την ημέρα που έγινε η επικοινωνία μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει ούτε μια απάντησή σας. Να μας πείτε πήραμε το μέιλ το ερευνούμε και θα σας απαντήσουμε τότε, σιγή... Αυτό είναι προσβολή κύριε πρόεδρε. Προσβολή!

ΔΦ: Αυτές οι κινήσεις δεν είναι προσβολή, προσβολή είναι ο τρόπος ο οποίος μιλάτε και λυπάμαι γιατί ο οργανισμός ήταν άψογος, λειτούργησε

ΝΕ: Κατά την κρίση σας, αφήστε όμως να έχουμε κι εμείς ένα λόγο για το έργο σας. Γιατί να κρίνετε εσείς τον εαυτό σας και να τα βρίσκετε όλα καλά, δεν θα έλεγα ότι είναι και το πιο σώφρον, να έχουμε κι εμείς οι πολίτες που σας πληρώνουμε γνώμη.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με κάποια ένταση, ωστόσο έληξε ήρεμα με τον δημοσιογράφο να ζητάει συγγνώμη από τους τηλεθεατές για την ένταση.