Στυλίστρια προτείνει: «Μην πλένεις τα τζιν σου! Ξέρω ότι είναι χάλια, αλλά πίστεψέ με» (vid)

Newsroom
Στυλίστρια προτείνει: «Μην πλένεις τα τζιν σου! Ξέρω ότι είναι χάλια, αλλά πίστεψέ με» (vid)
Μην βιαστείτε να την κατακρίνετε… Με την άποψή της συμφωνεί και ο CEO της Levis.

Η στυλίστρια Ράνια Μπατάλ δίνει μια συμβουλή η οποία - η αλήθεια είναι- πως ακούγεται περίεργη και κάπως… βρώμικη, αναφορικά με τα τζιν παντελόνια μας. Η στυλίστρια Ράνια Μπατάλ, μέσω ΤικΤοκ συμβουλεύει να μην πλένουμε τα τζιν μας: «Μην πλένεις τα τζιν σου! Ξέρω ότι είναι χάλια, αλλά πίστεψέ με» προτείνει και συνέχεια εξηγεί: «Το πλύσιμο επηρεάζει τόσο την εφαρμογή όσο και το χρώμα».

Επειδή βέβαια δεν μπορούμε να τα φοράμε βρώμικα, μάς έδωσε τη λύση, που πιστεύει πως τα τζιν μας θα φαίνονται τόσο καλά όσο ποτέ: «Βάλτε τα σε μια τσάντα με φερμουάρ και μέσα στην κατάψυξη για δύο ημέρες και θα είναι… σαν καινούριο».

@ranyabatal

Do Not Wash Your Jeans! I know it’s gross, but trust me! #fyp #fashion #style #tips

♬ original sound - Ranya Batal

Μην βιαστείτε να την κακολογήσετε, δώστε μας ένα λεπτό να σας παραθέσουμε κάτι ακόμα… Ο CEO της Levi's, Chip Bergh πιστεύει επίσης ότι δεν πρέπει ποτέ να πλένετε τα τζιν σας γιατί φθείρεται το υλικό.

Αυτή τη δήλωση την είχε κάνει πριν από πέντε χρόνια για πρώτη φορά, όταν είχε αποκαλύψει πως επί 10 χρόνια φορούσε το αγαπημένο του τζιν, αλλά δεν το είχε πλύνει ποτέ στο πλυντήριο.

Βέβαια, δεν τα βάζει σε τσάντα με φερμουάρ και μετά μέσα στην κατάψυξη, αλλά καθαρίζει τοπικά τον λεκέ αν υπάρχει ή το πολύ-πολύ τα πλένει στο χέρι.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα είχε τονίσει πόσο σημαντικό είναι να πλένετε τα τζιν παντελόνια σας: «Μιλώντας στους πραγματικούς λάτρεις των τζιν, όλοι θα συμφωνήσουμε πως δεν πρέπει ποτέ να πλένετε τα τζιν σας. Καθαρίζω τα τζιν μόνο όταν πραγματικά πρέπει να πλυθούν και στη χειρότερη περίπτωση στο χέρι. Και το κάνω μόνο μου. Αγαπώ τα τζιν μου και τα φροντίζω καλά».

2

Κάποιος εύλογα θα σκεφτεί πως αυτή η τακτική δεν απομακρύνει καλά και σωστά τα μικρόβια, αλλά η Κέλι Λοβ, συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος των Branch Basics, εταιρείας καθαρισμού, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Τονίζει ότι αν τα βγάζουμε στον ήλιο και τα αερίζουμε, θα είναι αρκετό: «Βέβαια, εξαρτάται και από το που φοράτε τα τζιν σας, αλλά δεν πρόκειται να αποτελέσει απειλή για την υγεία. Τουλάχιστον όχι από τα μικρόβια που μαζεύονται από το δέρμα σας. Το να τα βγάλετε έξω στον ήλιο για αρκετές ημέρες είναι ιδανικό.

Επίσης είναι πολύ καλό για το περιβάλλον αφού εξοικονομείτε νερό και δεν διαχέεται χημικά στο περιβάλλον».