Παρέμβαση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: «Να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας στο φασισμό, αν χρειαστεί»

Newsroom
Παρέμβαση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: «Να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας στο φασισμό, αν χρειαστεί»
Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, με ανακοίνωση μέσω των συνηγόρων της στέλνει μήνυμα για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων της, εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδικαστική απόφαση κατά της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση η οικογένεια κάνει λόγο για μια «χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας».

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα ζητά από όλους να υψώσουν ξανά το ανάστημά τους, αν χρειαστεί, απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου:

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και ενώ επιτέλους η ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα»