Ένταση Μπογδάνου με Χατζηνικολάου και «λέω δημοσίως όσα λένε στα καφενεία» (vid)

Newsroom
Ένταση Μπογδάνου με Χατζηνικολάου και «λέω δημοσίως όσα λένε στα καφενεία» (vid)
Τι είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και όπως και στην ανάρτησή του, επέμεινε στις θέσεις του τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Είναι ατόπημα για ένα βουλευτή να εκθέτει διαχρονικές αντεθνικές θέσεις ενός κόμματος; Όταν είμαστε στη Βουλή οφείλουμε να λέμε αλήθειες».

«Μέχρι χθες υπήρχαν πολλοί που έκριναν τις τοποθετήσεις μου, ως μία αλληλουχία δηλώσεων ως "σανό" για να οδηγήσω πλήθη. Σήμερα έλαβαν τις απαντήσεις τους. Είμαι αδιαπραγμάτευτος στις Αρχές μου», ανέφερε αρχικά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Είναι απείρως βαρύτερο ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (εννοώντας τον κ. Παφίλη) να με αποκαλεί Χρυσαυγίτη- το θεωρώ βρισιά- από το να κάνει ένας βουλευτής μία σκληρή αναφορά στις αντεθνικές απόψεις του ΚΚΕ».

«Λέω δημόσια, πολλές φορές, αυτά τα οποία οι πολίτες ή οι ψηφοφόροι μου λένε στα τραπέζια και στα καφενεία», υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η αποστροφή του ότι, «ο μεγαλύτερος πονοκέφαλός μας είναι οι κομμουνιστές», ήταν δήλωση του Γρίβα.

Κάλεσε τους πολίτες να «δουν ολόκληρη την ομιλία μου» και χαρακτήρισε «συναινετικό» τον τρόπο που απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τους κάλεσα να ψηφίσουν τη συμφωνία», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τη διένεξή του με το ΚΚΕ και συγκεκριμένα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, είπε πως δεν είχε «καμία διάθεση για πρόκληση. Η πραγματική πρόκληση, όταν το ΚΚΕ απουσίαζε κατά την διάρκεια της ομιλίας μου, ήταν όταν απρόκλητα εμφανίστηκε ο κ.Παφίλης, ο οποίος με κατηγόρησε προσωπικά, αποκαλώντας με "ρουφιάνο" και "Χρυσαυγίτη"..».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου του απάντησε «αυτό έγινε μετά από αυτά που είπαμε» και ο βουλευτής τόνισε: «η αιτία έχω την αίσθηση, της διαγραφής, είναι μετά την ομιλία μου...».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ απευθύνει τους χαρακτηρισμούς σε εσάς, τους απηύθυνε και όταν δημοσιοποιήσατε στοιχεία παιδιών, δηλαδή δεν σεβαστήκατε τα προσωπικά δεδομένα», ρώτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο κ. Μπογδάνος απάντησε: «η λέξη είναι αναπαραγωγή και όχι δημοσιοποίηση ήταν λάθος και ζήτησα αμέσως συγγνώμη, το διόρθωσα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου το συντομότερο δυνατό», ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δημοσιοποίηση διαδηλωτή – υποστηρικτή του ΚΚΕ είπε πως «δεν ήταν διαδηλωτής, ήταν υποψήφιος του ΚΚΕ στην Θήβα. Αν οποιοδήποτε άλλο κόμμα στο κοινοβουλευτικό τόξο έβλεπε υποψήφιό του να επιτίθεται σε άνδρα τον ΜΑΤ, αυτό θα ήταν πρώτη είδηση την επόμενη ημέρα...».

Όσο για την πορεία στην οποία εμφανίστηκε με τον βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, είπε πως «ήμουν ενάντια κι όχι μαζί με τον Κασιδιάρη. Αν ρωτήσετε τον αξιόλογο συγγραφέα τον κύριο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής, η παρουσία μου εκεί είχε ως νόημα και το πέτυχε, να προστατευτούν οι πραγματικοί κάτοικοι από τους όντως φασίζοντες συγκεντρωμένους».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ν.Χ: Και με ποιον τρόπο το πετύχατε αυτό, παρουσιαζόμενος δίπλα στον Κασιδιάρη στην ίδια εκδήλωση;

K.M: Όχι δίπλα, σας καλώ να το δείτε με την πραγματική του διάσταση...

Ν.Χ: Μα το είδαμε στο βίντεο...

Κ.Μ: Με είδατε δίπλα;

N.X: Όπως επίσης σας είδαμε να φωτογραφίζεστε και στο πλευρό των ΜΑΤ, δεν είναι κάτι σύνηθες αυτό... Δεν είδαμε κανένα βουλευτή του κοινοβουλίου να πηγαίνει έξω από το Πολυτεχνείο για να φωτογραφηθεί δίπλα στα ΜΑΤ...

Κ.Μ: Είμαι υπερήφανος όταν φωτογραφίζομαι με τις γυναίκες και τους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας.

«Δυο είναι τα λάθη»

Χαρακτήρισε λάθος, επίσης, τη δήλωση για τα τανκς στην ΕΡΤ «δυο είναι τα λάθη, το συγκεκριμένο που είπατε και τα νήπια» και επέμεινε ότι, ήταν «απέναντι στον Κασιδιάρη» αλλά και ότι, «είχε κακή πληροφόρηση ο Δένδιας».

Μάλιστα υπήρξε και κάποιες στιγμές μικρών εντάσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου κατά την διάρκεια της συνέντευξης, όταν ο δημοσιογράφος είπε «Είμαστε όλοι πολύ κακά πληροφορημένοι απ' ότι καταλαβαίνω», με τον βουλευτή να απαντάει «εσείς που έχετε πολύ καλή πληροφόρηση και δεν δέχομαι αυτή την, νομίζω, σαρκαστική διάθεση...».

«Όχι δεν είναι σαρκαστική καθόλου, ό,τι λέω το εννοώ, δεν συμπεριφέρομαι εγώ με τον τρόπο αυτό. Ό,τι λέω το εννοώ», απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Έχω δεχθεί τραμπουκισμό και από τη ΧΑ και από την άκρα αριστερά», υποστήριξε και διερωτήθηκε αν «είναι ατόπημα για έναν βουλευτή να εκθέτει τις διαχρονικές αντεθνικές θέσεις που οδηγούν στη σημερινή τους στάση. Οφείλουμε να λέμε αλήθειες από το βήμα της Βουλής».

«Προσπαθώ να σας απαντήσω και με διακόπτετε συνεχώς», είπε ο κ. Μπογδάνος και ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε: «Έχετε δίκιο αλλά προκαλούν το ενδιαφέρον, δεν μου εξηγήσατε όμως γιατί χθες στη Βουλή, κάνατε αυτή την επιλογή, της επίθεσης στο ΚΚΕ σε μια στιγμή που το μείζον θέμα συζήτησης ήταν εκείνο της Ελληνογαλλικής αμυντικής συμμαχίας».

Στην συνέχεια ο κ. Μπογδάνος ανέφερε: «Αρνείστε το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ την τιμή, την αξιοπρέπεια μου και της οικογένειάς μου καθώς επίσης και την σωματική μου ακεραιότητα απέναντι σε στοχοποιητικές ύβρεις του κ.Παφίλη, που με χαρακτήρισαν ρουφιάνο και χρυσαυγίτη»

«Περίμενα χθες ότι, όταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ θα εκστόμιζε σε βουλευτή -τότε- της ΝΔ στοχοποιητικές ύβρεις απαράδεκτες και θα αποκαλούσε συνολικά τη Νέα Δημοκρατία απογόνους των ταγματασφαλιτών, δεν το έπαιξε αυτό στο βίντεο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος παρών στην αίθουσα ή ο κύριος υπουργός της θα καλούνταν να κάνουν αυτό που έκανα. Υπερασπίστηκα την προσωπική μου τιμή και αξιοπρέπεια, καθώς και την ακεραιότητα εμού και της οικογενείας μου», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων είπε πως «εσείς τώρα κάνετε δελτίο ειδήσεων και ασχολείστε με το δικό μου θέμα, ενώ το μείζον θέμα είναι η κεφαλαιώδους ιστορικής..», με τον δημοσιογράφο να απαντά: «μα εσείς το προκαλέσατε, μας κατηγορείτε που ασχολούμαστε με το θέμα σας, εσείς οδηγήσατε τα πράγματα εκεί».

Κ.Μ: Έχουμε συνηθίσει και ίσως κακώς και θα μου επιτρέψετε να επιμείνω σε αυτό...

Ν.Χ: Και μάλιστα δεν επιλέξαμε εμείς να σας διαγράψουμε, το επέλεξε η ηγεσία του κόμματός σας. Ότι επιμένω στα ερωτήματά μου δεν σημαίνει πως συμφωνώ με τρόπο στο πως απάντησε σε εσάς ο κύριος Παφίλης, έτερον εκάτερον.

Κ.Μ: Αυτό έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα του δελτίου...

Ν.Χ: Κατά την γνώμη σας, να έρθετε να μας βάζετε και τα θέματα σε σειρά, μπορεί να υπήρξατε δημοσιογράφος αλλά τώρα έχετε άλλο ρόλο και δεν μπορείτε να κάνετε τέτοιες τοποθετήσεις, ειδικά σε θέμα που πρωταγωνιστείτε ο ίδιος και επομένως δεν το προσεγγίζετε αντικειμενικά.

Κ.Μ: Κατά τη γνώμη μου, είναι απείρως βαρύτερο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος να αποκαλεί βουλευτή Χρυσαυγίτη, το θεωρώ βρισιά και ρουφιάνο και ολόκληρη παράταξη απογόνους των συνεργατών των Γερμανών και Ναζί από το να κάνει ένας βουλευτής μια σκληρή αναφορά στις διαχρονικά αντεθνικές του ΚΚΕ....

Δήλωσε πως «το όλο σκηνικό έγινε χθες επειδή επιμένω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου» και ξεκαθάρισε πως λύνει τις διαφορές του στη Δικαιοσύνη.

Σε παρέμβαση που έγινε από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ λίγο πριν κάνει παρέμβαση στο δελτίο του ΑΝΤ1 ο ίδιος ο Θάνος Παφίλης, ξεκαθαρίστηκε πως η αποστροφή του χθες στη Βουλή αφορούσε τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και όχι ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς τέλος για τα σενάρια του να προσχωρήσει σε κάποιο από τα κόμματα του Φαήλου Κρανιδιώτη ή του Θάνου Τζήμερου, απάντησε «μέχρι χθες πολλοί καλοθελητές προσπαθούσαν να πουν ότι είμαι ένα λαγός που δεν έχει αρχές και κάνει πολιτικό μάρκετινγκ. Οι ίδιοι καλοθελητές ασχολούνται με σενάρια που δεν έχουν να κάνουν ούτε με τις επιδιώξεις ούτε με τους στόχους μου» και υποστήριξε πως: «από αύριο η ΝΔ θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους. Θα παραμείνω συντεταγμένος με τις Αρχές που διέπουν έναν ολόκληρο χώρο», ενώ για τα εκλογικά του σχέδια είπε πως «οι εκλογές αργούν».

«Αναγνωρίζω ότι, ένας άπειρος βουλευτής χθες ίσως να είπε σωστά πράγματα σε λάθος χρόνο, επαφίεται στους εμπειρότερους να προσφέρουν τις καλές υπηρεσίες τους στον Πρωθυπουργό», ανέφερε.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ζήτησε να κάνει παρέμβαση ο Θανάσης Παφίλης, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να αρνείται την αντιπαράθεση.