Καταγγελίες για επίθεση της αστυνομίας στην πορεία των εκπαιδευτικών (vid)

Newsroom
Καταγγελίες για επίθεση της αστυνομίας στην πορεία των εκπαιδευτικών (vid)
Χρήστες των social media με αναρτήσεις τους καταγγέλλουν επίθεση της αστυνομίας στους εκπαιδευτικούς.

Eκατοντάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ώστε να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αξιολόγηση που έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο δημιουργήθηκε ένταση με την αστυνομία να κάνει και χρήση χημικών, όμως εδώ και λίγες ώρες υπάρχουν καταγγελίες από χρήστες των social media για αναίτια επίθεση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών.

Μάλιστα τον γύρο του διαδικτύου κάνουν και βίντεο με τους αστυνομικούς να χτυπούν τους εκπαιδευτικούς με τα γκλοπ.

Η αστυνομία απωθεί τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς με γκλοπ και χημικά για να μείνει ανοιχτή μια λωρίδα του δρόμου. pic.twitter.com/hgUQjtwyll

— Savvas Karmaniolas (@savvaskarma) October 6, 2021

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε, στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρει τα εξής:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 350 περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 19.00 ώρα 250 άτομα εκ των συγκεντρωθέντων ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Κοραή, Σταδίου, Β. Γεωργίου με κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος.

Την 19.20 ώρα, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με τις εντολές του Διαμεσολαβητή Αστυνομικού σε συμφωνία με τους πορευθέντες, ξαφνικά ικανός αριθμός αυτών, προσπάθησε να καταλάβει πλήρως την οδό Σταδίου διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Άμεσα επενέβησαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν εκ νέου την πορεία και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις περιόρισαν τους συγκεντρωμένους, και αποκαταστάθηκε η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο.

Στη συνέχεια, μέρος των συγκεντρωθέντων παρέμεινε επιτηρούμενο από τις Αστυνομικές Δυνάμεις, στη Λ. Αμαλίας έως την 19.50 ώρα όπου και αποχώρησαν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».