Οι περίεργοι κανόνες των αστροναυτών: Τα απαγορευμένα ρεψίματα και η υποχρεωτική γυμναστική

Newsroom
Οι περίεργοι κανόνες των αστροναυτών: Τα απαγορευμένα ρεψίματα και η υποχρεωτική γυμναστική
Όταν οι αστροναύτες βρίσκονται στο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες.

Αρκετοί πιτσιρικάδες λένε πως όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν αστροναύτες, όμως όσο περνάνε τα χρόνια και καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις κάτι τέτοιο, οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την ιδέα.

Και όχι άδικα, αν κάτσει και αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες στις οποίες θα κληθούν να ζήσουν. Και δεν μιλάμε απλά για το γεγονός οτι θα είσαι κλεισμένος σε ένα χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχεις την επιλογή να πεις «φεύγω πάω σπίτι μου».

αστροναύτης

Κατά καιρούς, διάφορα sites από το επίσημο της Nasa έως το Scientific American και το Business Insider, έχουν φιλοξενήσει θέματα για τους πιο περίεργους κανόνες που υπάρχουν.

Ιδού μερικοί από αυτούς...

  1. Κοιμάσαι σε sleeping bag, το οποίο είναι δεμένο με το έδαφος, καθώς λόγω της έλλειψης βαρύτητας σε διαφορετική περίπτωση το σώμα σου θα έφερνε βόλτες στον αέρα.
  2. Πρέπει να συνηθίσεις τα πιο ηλιοβασιλέματα, καθώς λόγω της πορείας του διαστημόπλοιο, καθώς είναι περισσότερα από οτι στην Γη. Για αυτό και πολλές φορές, οι αστροναύτες φοράνε προστατευτικά στα μάτια.
  3. Απαγορεύεται δια ροπάλου το αλκοόλ, καθώς το πολύπλοκο λειτουργικό σύστημα απαιτεί καθαρό μυαλό.
  4. Απαγορεύονται τα ανθρακούχα αναψυκτικά, καθώς μπουρμπουλήθρες αντιδρούν διαφορετικά στο διάστημα.
  5. Δεν μπορείς να ρευτείς, καθώς υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το στομάχι σου από την έλλειψη βαρύτητας.
  6. Άπαντες είναι υποχρεωμένοι να γυμνάζονται σε ειδικά όργανα δύο ώρες την ημέρα, καθώς η έλλειψη βαρύτητας ενδεχομένως να προχωρήσει σε μυϊκή ατροφία.
  7. Αν ιδρώσουν, κάτι που σημαίνει οτι μικρές σταγόνες θα αρχίσουν να αιωρούνται στον χώρο, θα πρέπει να τις καθαρίσουν άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τα δάκρυα.