Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού μέσω διαδικτύου (vid)

Newsroom
Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού μέσω διαδικτύου (vid)
Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών πωλούν μέσω διαδικτύου κυκλώματα επιτήδειων, με την ταρίφα φτάνει τα 200 ευρώ.

Η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών κατά του κορονοϊού παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς κυκλώματα επιτηδείων έχουν φτάσει στο σημείο να τα πωλούν σε μεγάλες ποσότητες, μέσω Διαδικτύου. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, η «ταρίφα» φτάνει τα 200 ευρώ, με κάθε ενδιαφερόμενο μόλις κάνει την κατάθεσή του να παραλαμβάνει την πλαστή βεβαίωση μέσω e-mail.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά πολίτης σε καταγγελία του που δημοσιοποίησε ο Alpha «επικοινώνησα με έναν από αυτούς τους ανθρώπους και μου εξήγησε ότι μπορούσε να εισάγει μέσω γιατρών και νοσηλευτών, τα στοιχεία μου, με τον ΑΜΚΑ μου, στο σύστημα εμβολιασμών το κρατικό και από εκεί και πέρα να μου εκδώσει για εμένα και τη σύζυγό μου, δύο βεβαιώσεις εμβολιασμού με 200 ευρώ το ένα», ανέφερε.

Για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στα συγκεκριμένα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα πρέπει ουσιαστικά να... αποδείξει ότι είναι αρνητής καθώς πρέπει να μπει σε συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να ενταχθεί σε γκρουπ αντιεμβολιαστών, να στείλει προσωπικό μήνυμα σε μέλος που συνδέεται με το κύκλωμα και να πληρώσει σε κρυπτονόμισμα.