Αντιδράσεις για τη «συμβουλή» της αστυνομίας Λονδίνου: «Οι γυναίκες πρέπει να τρέξουν μακριά εάν αισθάνονται ανασφαλείς με έναν αστυνομικό»

Newsroom
Αντιδράσεις για τη «συμβουλή» της αστυνομίας Λονδίνου: «Οι γυναίκες πρέπει να τρέξουν μακριά εάν αισθάνονται ανασφαλείς με έναν αστυνομικό»
Αυτή η τοποθέτηση έρχεται με αφορμή την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του αστυνομικού Γουέιν Κάζενς για απαγωγή, βιασμό και δολοφονία της Σάρα Έβεραντ.

Η συμβουλή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τους Λονδίνου, ότι οι γυναίκες πρέπει να "τρέξουν μακριά" εάν αισθάνονται ανασφαλείς από την παρουσία ενός αστυνομικού, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι μετατοπίζεται το βάρος στις γυναίκες ώστε να μένουν ασφαλείς.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι «αν αισθάνεστε πραγματικό και επικείμενο κίνδυνο και δεν πιστεύετε ότι ο αστυνομικός είναι αυτός που μπορεί να σας προστατεύσει, για οποιονδήποτε λόγο, τότε θα έλεγα ότι πρέπει να ζητήσετε βοήθεια, φωνάζοντας έναν περαστικό, τρέχοντας σε ένα σπίτι, χτυπώντας μια πόρτα, σταματώντας ένα λεωφορείο ή αν είστε σε θέση, καλώντας το 999 (σ.σ. Αντίστοιχο 100)».

Αυτή η τοποθέτηση έρχεται με αφορμή την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του αστυνομικού Γουέιν Κάζενς για απαγωγή, βιασμό και δολοφονία της Σάρα Έβεραντ τον Μάρτιο του 2020, την οποία αρχικά, ψευδώς είχε «συλλάβει».

Μετά από όλα αυτά, οι γυναίκες αισθάνονται ανασφαλείς και το «κάλεσε την αστυνομία για να σε προστατεύσει», όπως καταλαβαίνει κανείς, μοιάζει ιδιαίτερα ειρωνικό και ζοφερό.