Έζησε ολομόναχος σε ένα νησί για 30 χρόνια και στα 82 του αναγκάστηκε να επιστρέψει στον πολιτισμό

Newsroom
Έζησε ολομόναχος σε ένα νησί για 30 χρόνια και στα 82 του αναγκάστηκε να επιστρέψει στον πολιτισμό
Ο άνθρωπος που πέρασε 30 χρόνια ζώντας μόνος σε ένα νησί μετακόμισε στην πόλη σε ηλικία 82 ετών.

Ένας άντρας που πέρασε πάνω από τρεις δεκαετίες ζώντας μόνος του σε ένα νησί , επέστρεψε στην πόλη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή σε ηλικία 82ετών. Ο Mauro Morandi πέρασε σχεδόν 33 χρόνια ζώντας στο νησί Budelli της Σαρδηνίας έχοντας για παρέα του γάτες και άγρια ​​πτηνά.

Ωστόσο, πλέον θα αναγκαστεί να συναναστραφεί και με ανθρώπους αφού πρόσφατα οι Αρχές του ανακοίνωσαν ότι μετατρέπουν το νησί σε περιβαλλοντικό παρατηρητήριο και του είπαν ότι πρέπει να φύγει.

Ο Morandi μετακόμισε στο κοντινό νησί La Maddalena τον περασμένο Μάιο, αγοράζοντας νέο σπίτι με τα χρήματα που παίρνει σαν συνταξιούχος δάσκαλος.

Μιλώντας στο CNN, είπε: «Για πολύ καιρό έμενα μόνος μου στο Budelli, δεν μου άρεσε να μιλάω σε κανέναν».

«Είναι αλήθεια ότι δεν μπορώ να απολαύσω τη μοναξιά του νησιού πια, αλλά η ζωή μου τώρα έχει πάρει μια νέα τροπή, επικεντρωμένη στην επικοινωνία με τους άλλους και στο να βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους».

Ο Morandi κατέληξε να ζει στο νησί το 1989 αφού προσπάθησε να αποπλεύσει από την Ιταλία στην Πολυνησία. Αντ 'αυτού, «ερωτεύτηκε» το ήσυχο νησί και αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί.

Αν και στην αρχή ήταν απρόθυμος να επιστρέψει στον πολιτισμό, τελικά το αποδέχτηκε. «Είμαι η ζωντανή απόδειξη ότι μια δεύτερη, νέα ζωή είναι δυνατή. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε από την αρχή, ακόμη και αν είστε άνω των 80 ετών, επειδή υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορείτε να ζήσετε, είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος», τόνισε.

«Είμαι χαρούμενος τελικά και θυμήθηκα ξανά πως είναι να απολαμβάνω τις καθημερινές ανέσεις. Το νέο μου σπίτι είναι πιο όμορφο και άνετο, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, κρεβάτι king size και ντους», συμπλήρωσε.

Ωστόσο δεν έκανε νέα αρχή μόνο επειδή άλλαξε πόλη, αλλά βρήκε και νέο έρωτα από το... παρελθόν. Έκαναν σχέση και μένουν μαζί. Έχει γράψει ένα βιβλίο για τις εμπειρίες του όσο ζούσε μόνος και σχεδιάζει να γράψει ένα άλλο.

Όταν δεν γράφει, χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστεί φωτογραφίες και ιστορίες για τη ζωή του.