Τα πιο ειδεχθή εγκλήματα ο Κοκκινόπουλος τα έκανε τηλεοπτικά επεισόδια (vids)

Newsroom
Τα πιο ειδεχθή εγκλήματα ο Κοκκινόπουλος τα έκανε τηλεοπτικά επεισόδια (vids)
Το Gazzetta θυμάται τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην Ελλάδα, τα οποία μετέφερε στην οθόνη ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος μετέφερε στην μικρή οθόνη τα πιο στυγερά εγκλήματα που έγιναν στη χώρα μας. Ο σκηνοθέτης των σειρών «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Κόκκινος κύκλος», «10η εντολή», «3ος Νόμος» και «Ου φονεύσεις» παρουσίασε με μοναδικό τρόπο αληθινές ιστορίες εγκλημάτων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και έγιναν για καιρό αντικείμενο συζήτησης.

Ο 72χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος τελείωσε το Βαρβάκειο και έφυγε στην Γκρενόμπλ, στην Γαλλία για να σπουδάσει Βιοχημεία. Εκεί τότε ήταν μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη όπου υπήρχαν και δύο Cine Club, όπου γνωστοί σκηνοθέτες παρουσίαζαν τις ταινίες τους.

Έπειτα από φιλική παρότρυνση, ο Κοκκινόπουλος εγκατέλειψε τις σπουδές του στη Γκρενόμπλ και έτσι βρέθηκε στο Παρίσι για να σπουδάσει κινηματογράφο...

Το Gazzetta παρουσιάζει μερικά από τα κορυφαία επεισόδια των σειρών που σκηνοθέτησε ο Πάνος Κοκκινόπουλος, με εγκλήματα που συγκλόνισαν τη χώρα μας

1. Η Τιμωρία

Η ιστορία του Αριστείδη Παγκρατίδη, ο οποίος κατηγορήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης ως ο υπαίτιος μιας σειράς δολοφονικών και ληστρικών επιθέσεων σε ζευγάρια στην περιοχή του δάσους του Σέιχ Σου το 1959. Συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 1963 ύστερα από την επίθεσή του σε 12χρονη τρόφιμο του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», δικάστηκε τον Οκτώβριο του 1964 και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση. Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο διαβόητος «Δράκος του Σέιχ Σου», δικάστηκε τον Φεβρουάριο του 1966 καταδικάστηκε σε θάνατο. Δυο χρόνια αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου του 1968 εκτελέστηκε στον τόπο που εγκλημάτησε, στο δάσος του Σέιχ Σου. Ο Παγκρατίδης γρήγορα ανακάλεσε την ομολογία του, ισχυρίστηκε ότι ελήφθη κατόπιν ψυχολογικών πιέσεων και σωματικής βίας και μέχρι τη στιγμή της εκτέλεσής του παρέμεινε σταθερός υποστηρίζοντας την αθωότητά του. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, το αν ήταν αθώος ή ένοχος, παραμένει αμφισβητούμενο, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν τελικά ότι ήταν αθώος.

2. Πατρώνυμο

Μια οικογένεια με ερμητικά καλά κλεισμένο το μυστικό της. Ένα δράμα που παιζόταν από ένα πατέρα αφέντη και μια μάνα ανήμπορη να αντιδράσει, αφημένη στη μοίρα της. Μια καταδίκη ετών για τα δυο τους παιδιά. Να γίνονται μάρτυρες της βαναυσότητας και της ωμότητας του ίδιου τους του πατέρα. Ένας κύκλος αγάπης και μίσους χωρίς αρχή και τέλος. Η αληθινή ιστορία, στην οποία ο μεγάλος γιος «λυτρώνει» την μητέρα του και τον μικρό αδελφό του από τον βάναυσο και βίαιο πατέρα.

3. «Αγγελικά πρόσωπα»

Η σοκαριστική ιστορία που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1993. Η συμμορία των σατανιστών της Παλλήνης. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις νέους, τον Ασημάκη Κατσούλα, τον Μάνο Δημητροκάλη και τη Δήμητρα Μαργέτη, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν υπεύθυνοι για δύο δολοφονίες. Της Δώρας Συροπούλου, τον Αύγουστο του 1992 και της Γαρυφαλλιάς Γιούργα τον Απρίλιο του 1993. Η τριμελής ομάδα είχε μυηθεί στον σατανισμό και έκανε τελετές μαγείας οι οποίες κατέληξαν στους φόνους.

4. Δεσμοί αίματος

H ιστορία του Θεόφιλου Σεχίδη, ο οποίος τον Αύγουστο του 1996 συνελήφθη για τις δολοφονίες και τον τεμαχισμό πέντε μελών της οικογένειάς του. Πίστευε πως είχαν συνωμοτήσει εναντίον του με σκοπό να τον σκοτώσουν. Οι φόνοι διεπράχθησαν στις 19 και 20 Μαΐου του 1996 στην Θάσο. Καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού. Στις 19 Φεβρουαρίου κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

5. Βαθιά νερά

Ίσως από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα που έγιναν στη χώρα μας. Ο 23χρονος ναυτικός Γιώργος Σκιαδόπουλος σκότωσε την 30χρονη Ελληνοαμερικανίδα Τζούλι Μαρί Σκάλι. Την στραγγάλισε και στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι της και το πέταξε σε μια λίμνη της Καβάλας, διότι δεν χωρούσε στη βαλίτσα που έβαλε το υπόλοιπο σώμα της. Για 18 μέρες προσπαθούσε να κρύψει το φοβερό έγκλημα και μάλιστα έβγαινε στα κανάλια και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του.



6. «Ο επισκέπτης»

Η στυγερή δολοφονία της οικογένειας Χρυσαφίδη στην Εκάλη τον Ιούνιο του 1991. Βρέθηκαν νεκροί οι γονείς και τα δύο τους παιδιά, άγρια δολοφονημένοι μέσα στην βίλα. Η υπόθεση αυτή παρέμεινε ανεξιχνίαστη παρότι οι υποψίες και τα στοιχεία έπεσαν πάνω στον Ταϊλανδό μπάτλερ, ο οποίος λίγο μετά τις δολοφονίες έφυγε για την πατρίδα του. Οι αρχές υποπτεύονταν ότι είχε συνεργούς, καθώς η Λιζ Χρυσαφίδη πέθανε, αφού αυτός είχε φύγει για την Ταϊλάνδη.

7. «Κληρονομιά»

Η ιστορία του Αντώνη Δαγκλή, γνωστού και ως «δολοφόνου των ιερόδουλων» ή «Αντεροβγάλτη των Αθηνών». Τα θύματά του ήταν μόνο ιερόδουλες και έδρασε από το 1992 εώς το 1995. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για τις δολοφονίες τριών γυναικών και προσπάθησε να δολοφονήσει άλλες έξι. Ο Αντώνης Δαγκλής αυτοκτόνησε στις 2 Αυγούστου του 1997, βρέθηκε απαγχωνισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

8. Σκιές

Η υπόθεση του 52χρονου «τυφλού» βιαστή της Δάφνης, ο οποίος είχε απαγάγει μια 22χρονη κοπέλα. Η κοπέλα που τον βοηθούσε στο σπίτι επειδή είχε πρόβλημα όρασης υπέστη φριχτά βασανιστήρια. Ο 52χρονος τυφλός, πρώην εργαζόμενος σε εταιρία τεχνολογικών ειδών και υπολογιστών, είχε τοποθετήσει στο σπίτι του παντού κάμερες και ασελγούς στο ανυπεράσπιστο κορίτσι ενώ την βασάνισε με διάφορους φριχτούς τρόπους. Η κοπέλα βρέθηκε από την αστυνομία δεμένη, φιμωμένη και ημίγυμνη σε ένα δωμάτιο, κατά τρόπο που παρέπεμπε σε σκηνικό από ταινία τρόμου και διαστροφής.

9. Απλή οικογενειακή ιστορία

Η ιστορία της Ελένης Καρυώτη που έμεινε γνωστή ως «υπόθεση Κωσταλέξι». Στις 7 Νοεμβρίου 1978 η Ελένη είδε ξανά το φως της ημέρας, ύστερα από 29 χρόνια που βρισκόταν κλειδωμένη στο υπόγειο του σπιτιού της από την ίδια της την οικογένεια. Σύμφωνα με την «Μηχανή του Χρόνου», η εκδοχή του εγκλεισμού της Ελένης, εξαιτίας ενός παράνομου έρωτα, δεν ήταν παρά ένα προπέτασμα καπνού της κοινωνίας του Κωσταλέξι, ώστε να κουκουλωθεί το πραγματικό πρόβλημα. Η Ελένη έχοντας βιώσει την φρίκη του εμφυλίου πολέμου, φαίνεται πως είχε εκδηλώσει συμπτώματα ψυχασθένειας. Ο πατέρας της, την είχε πάει σε γιατρό, έναν παθολόγο στη Λαμία, ο οποίος είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά...

10. Ο ιππότης

Η ιστορία του Δημήτρη Βακρινού, του ταξιτζή που έγινε ο πρώτος serial killer της Ελλάδας. Γνωστός και ως «ο δολοφόνος με το κράνος». Σκότωσε συνολικά πέντε ανθρώπους και αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλους εννιά. Ένας φαινομενικά ήρεμος άνθρωπος, ο οποίος διέπραττε φόνους για ασήμαντους λόγους, απλά και μόνο επειδή θεωρούσε τον εαυτό του «αδικημένο». Ο Βακρινός συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να δικαστεί για τα αποτρόπαια εγκλήματά του. Ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ αντιμέτωπος με το νόμο, αφού στις 25 Μαΐου του 1997 βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος από τα κορδόνια των παπουτσιών του, σε μια σωλήνωση των λουτρών της φυλακής.

11. «Φουλ της ντάμας»

Η ιστορία του Δημήτρη Αθανασόπουλου, τον οποίο σκότωσαν, έκαψαν και τεμάχισαν η σύζυγος και η πεθερά του, το 1931. Είναι γνωστό και ως «Έγκλημα στη Χαροκόπου», με την ιστορία του να γίνεται ρεμπέτικο τραγούδι. Από τα πρώτα αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Αρχικά η μητέρα και η κόρη καταδικάστηκαν σε θάνατο αλλά στη συνέχεια η ποινή μετατράπηκε σε δεκαετή φυλάκιση.

12. Σε στενό οικογενειακό κύκλο

Μια ιστορία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα το 1997, λόγω της κατάληξης που είχε. Η ιστορία αφορά την 44χρονη Στέλλα Σπυριδάκη, η οποία διατηρούσε σχέση με τον κατά 14 χρόνια νεότερό της Δημήτρη Κίτσο. Η σχέση τους κυλούσε ομαλά, μέχρι που οι ζήλιες και οι σκηνές του Κίτσου άρχισαν να μπαίνουν ανάμεσά τους. Η Σπυριδάκη, βάζοντας τα παιδιά της ως προτεραιότητα, του ζήτησε να απομακρυνθεί και αρνιόταν να τον δει. Οι συνεχείς αρνήσεις της οδήγησαν τον Κίτσο στις 28 Μαΐου 1997 να εμφανιστεί στο σπίτι της με ένα όπλο, αποφασισμένος να τη σκοτώσει και να αυτοκτονήσει. Η μητέρα επέζησε και στο νοσοκομείο πληροφορήθηκε ότι ο εραστής της προτού αυτοκτονήσει σκότωσε τα παιδιά της.

13. Σε πρώτο βαθμό

Μια ιστορία που σόκαρε την ελληνική κοινή γνώμη το 1993. Η υπόθεση αφορά τον Μανώλη Δουρή, ο οποίος καταδικάστηκε για τον βιασμό και δολοφονία του 6χρονου γιου του. Εκ πρώτης ένας υπεράνω υποψίας ελαιοχρωματιστής, αλλά με ψυχολογικά προβλήματα. Ένας βετεράνος πολέμου που βρέθηκε στην Κύπρο, πήγε στην Ερμιόνη, αγάπησε μια γυναίκα και έφτιαξε μια μεγάλη οικογένεια, με πολλές στερήσεις, αφού δεν είχε σταθερή απασχόληση. Και ένας μαντρότοιχος όπου βρέθηκε το πτώμα ενός κακοποιημένου παιδιού, του παιδιού του...Η τηλεοπτική μεταφορά, άλλαξε για ευνόητους λόγους κατά πολύ την υπόθεση, ωστόσο η ιστορία θυμίζει το έγκλημα της Ερμιόνης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο Μανώλης Δουρής μερικά χρόνια μετά τη σύλληψή του κρεμάστηκε στις εξωτερικές τουαλέτες των φυλακών...