Ο Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο μπλουζάκι της Τζούλιας Νόβα με το σφυροδρέπανο (vid)

Newsroom
Ο Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο μπλουζάκι της Τζούλιας Νόβα με το σφυροδρέπανο (vid)
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε αναφορά στην φωτογραφία της Τζούλιας Νόβα σε ομιλία του.

Η φωτογραφία της Τζούλιας Νόβα που φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι με τα αρχικά της Σοβιετικής Ένωσης στα ρωσικά και ένα σφυροδρέπανο στο στήθος, είχε προκαλέσει σάλο και πολλά σχόλια.

Μάλιστα, μετά τον σάλο η ίδια απάντησε πως δεν ήθελε να περάσει κανένα μήνυμα, απλά έβαλε ένα μπλουζάκι.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Nova (@julianova1)

Ωστόσο αναφορά στην συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους, που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν τον – πολύτιμο γι αυτούς – χώρο και χρόνο στα Μέσα Ενημέρωσής τους και να κάνουν μέγα πολιτικό θέμα, το γεγονός, ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η πολιτική των αστικών κομμάτων, εκτός από πυγμή φανερώνει και φόβο. Υπηρετούν μια τάξη που ξέρει πολύ καλά ότι ο τροχός της ταξικής πάλης δεν μπορεί να σταματήσει.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους, που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν τον – πολύτιμο γι αυτούς – χώρο και χρόνο στα Μέσα Ενημέρωσής τους και να κάνουν μέγα πολιτικό θέμα, το γεγονός, ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο, ακριβώς επειδή η νεολαία όλου του κόσμου, ταύτισε τα «θέλω» της με την δική της στάση.

Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο. Κι αυτό είναι το πιο πολύτιμο όπλο που μπορεί να δώσει δυναμική και προοπτική στον καθημερινό αγώνα.

Ο σοσιαλισμός είναι η πραγματική πρόοδος, η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι βγαίνουν απ’ το περιθώριο της πολιτικής ζωής και συμμετέχουν ενεργά στη λήψη, στην εφαρμογή και στον έλεγχο των αποφάσεων, γιατί έχουν πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια».