Ιερέας στην Ιταλία έκλεψε το παγκάρι και αγόρασε ναρκωτικά για πάρτι οργίων (vid)

Newsroom
Ιερέας στην Ιταλία έκλεψε το παγκάρι και αγόρασε ναρκωτικά για πάρτι οργίων (vid)
Ένας Ιταλός ιερέας έκλεψε ποσό άνω των 100.000 ευρώ από δωρεές ενοριτών.

Ο Φραντσέσκο Σπανιέσι, ιερέας σε εκκλησία της Ιταλίας, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη από την αστυνομία, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε τις δωρεές των πιστών για να διοργανώνει όργια με ναρκωτικά.

Ο ιερέας συνελήφθη έπειτα από πληροφορίες της αστυνομίας οτι ο συγκάτοικός του είχε εισάγει από την Ολλανδία ένα λίτρο GHB, γνωστό και ως ναρκωτικό των βιασμών. Πλέον βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές σελίδες γνωριμιών για να προσκαλέσουν επισκέπτες στο σπίτι τους, όπου χρησιμοποιήθηκαν και πωλήθηκαν ναρκωτικά. Μάλιστα, υπάρχει και καταγγελία εναντίον του ιερέα καθώς φέρεται να έχει αποσπάσει περίπου 100.000 ευρώ από την ενορία του.

«Η θεία λειτουργία τελείωσε, αποχωρήστε εν ειρήνη και συνεισφέρετε, παρακαλώ, με τις δωρεές σας, για την ευημερία της ενορίας» έλεγε ο Σπανιέσι στους πιστούς.

Υπολογίζεται ότι περίπου 200 άτομα συμμετείχαν σε τέτοιες ομαδικές ερωτικές συναντήσεις, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτά τα πάρτι τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο Φραντσέσκο Σπανιέσι είναι πρώην φοιτητής Ιατρικής που εγκατέλειψε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στη θρησκεία σε ηλικία 26 ετών, λέγοντας ότι βρήκε μια «πληρότητα και χαρά στο να προσφέρει στους άλλους».

«Ήταν νευρικός, ντροπαλός και αφηρημένος, δεν ήθελε να κάνει βαφτίσεις, θείες κοινωνίες ή γάμου» ανέφερε ένα πιστός. «Είχα προσέξει ότι υπέφερε σωματικά και ψυχολογικά, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ποτέ ότι είχε προβλήματα εθισμού» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επίσκοπος Νερμπίνι.

Τον περασμένο Απρίλη, ο ιερέας αποκάλυψε στον επίσκοπο Τζιοβάνι Νερμπίνι ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, με τον ιεράρχη να του ζητά να επισκεφτεί ψυχοθεραπευτή.

«Προχώρησα στην αφαίρεση της υπογραφής του ιερέα» εξήγησε ο επίσκοπος, όταν η αρχιεπισκοπή αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ενορίας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».