Όταν τα «Φιλαράκια» μπήκαν στα σπίτια μας: Το πρώτο επεισόδιο και άγνωστες ιστορίες (pics)

Όταν τα «Φιλαράκια» μπήκαν στα σπίτια μας: Το πρώτο επεισόδιο και άγνωστες ιστορίες (pics)
Σαν σήμερα το 1994 μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια» που έσπασε κάθε ρεκόρ.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν… Δεν θα παλιώσει ποτέ, δεν θα το βαρεθείς ποτέ. Για εμάς τους φανατικούς των Friends - και απ’ότι φάνηκε στο Reunion είμαστε πολλοί- «Τα Φιλαράκια» θα κατέχουν πάντα ξεχωριστή και περίοπτη θέση στις αγαπημένες μας σειρές.

Σαν σήμερα το 1994, προβλήθηκαν για πρώτη φορά και ουδείς περίμενε ότι θα τραβούσε για 10 χρόνια και ο κόσμος θα ήθελε κι άλλα τόσα. Πάνω τους γράφτηκαν δεκάδες σίριαλ, ανάλογα, αντιγραφές, αλλά κανένα δεν κατάφερε να ξεπεράσει την παρέα της Μόνικας, της Ρέιτσελ, της Φοίβη, του Ρος, του Τσάντλερ και του Τζόι.

Με αφορμή το πρώτο επεισόδιο που παίχθηκε σαν σήμερα το 1994 το Gazzetta παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες πίσω από τα γυρίσματα.

Ο πορτοκαλί καναπές

Ο πορτοκαλί καναπές

Το σήμα κατατεθέν

Το σήμα κατατεθέν

Ο ντροπαλός Τσάντλερ

Ο ντροπαλός Τσάντλερ

Φοβόντουσαν τον Ματ Λε Μπλανκ

Φοβόντουσαν τον Ματ Λε Μπλανκ

Το… μπαλκόνι

Το… μπαλκόνι

Η πάπια

Η πάπια

22.000 δολάρια το επεισόδιο

22.000 δολάρια το επεισόδιο

Η αποβολή

Η αποβολή

Το στοίχημα

Το στοίχημα

Φιλί

Φιλί

Τον εμβληματικό πορτοκαλί καναπέ τον είχαν βρει σκισμένο σε μια γωνιά ενός υπογείου.

Το πλαίσιο γύρω από το «ματάκι» στην πόρτα του σπιτιού της Μόνικας έπρεπε αρχικά να έχει εικόνα, αλλά το γυαλί έσπασε κατά λάθος και έμεινε έτσι για… δέκα χρόνια.

Η αμηχανία του Τσάντλερ γύρω από τις γυναίκες και η συνήθεια να τονίζει τη λέξη «be» στις ερωτήσεις, είναι πραγματικά στοιχεία του Μάθιου Πέρι.

Η Τζένιφερ Άνιστον και άλλα μέλη του καστ φοβόντουσαν στην αρχή τον Ματ Λε Μπλανκ (Τζόι) πριν τον συναντήσουν, θεωρώντας απλώς πως έχει μια επιθετική προσωπικότητα.

Το βασικό πλάνο που δείχνει τα διαμερίσματα της Μόνικας και του Τσάντλερ με τον Τζόι είναι λάθος, καθώς δείχνει πως υπάρχει σκάλα διαφυγής και δίχως μπαλκόνια, ενώ στα γυρίσματα, έχουν φτιάξει μπαλκόνι στο διαμέρισμα της Μόνικας και μάλιστα γύρισαν πολλές σκηνές σε αυτό.

Η Λίζα Κάντροου (Φοίβη) φοβόταν την πάπια που είχε ο Τζόι στο διαμέρισμά του.

Στην πρώτη σεζόν, κάθε ένας από τους έξι ηθοποιούς πληρωνόταν με 22.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

Το επεισόδιο όπου η Ρέιτσελ ανακοινώνει στη Μόνικα ότι είναι έγκυος, γυρίστηκε αμέσως μετά την αποβολή της Κόρτνεϊ Κοξ. Οι στιγμές στο πλατό ήταν πολύ δύσκολες για όλους.

Ο Μπρους Ουίλις έπαιξε σε δύο επεισόδια χωρίς αμοιβή επειδή έχασε ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον Μάθιου Πέρι (Τσάντλερ).

Όλοι οι κύριοι χαρακτήρες φιλήθηκαν στο στόμα μεταξύ τους κάποια στιγμή, με εξαίρεση τη Φοίβη και τη Μόνικα.