Πρόσφυγας από την Συρία βρήκε 1.500 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία

Newsroom
Πρόσφυγας από την Συρία βρήκε 1.500 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία
Ένας μετανάστης από την Συρία βρήκε 1500 ευρώ στον δρόμο και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.

Ένας 30χρονος μετανάστης από την Συρία, βρήκε ένα πορτοφόλι με 1.500 ευρώ, στο Ρέθυμνο και το παρέδωσε στην αστυνομία για να επιστραφεί στον κάτοχο του.

Πρόκειται, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, για τον Κώστα Ψαράκη που έχει έρθει στο Ρέθυμνο από το χωριό Χαμιντιέ της Συρίας. Στην καταγωγή είναι Τουρκοκρητικός, όπως φανερώνει και το ελληνογενές όνομα του. Το χωριό Χαμιντιέ δέχθηκε πολλές οικογένειες Τουρκοκρητικών κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Γεννήθηκε στην Συρία αλλά επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της οικογένειας του και δουλεύει μεροκάματο για να στέλνει βοήθεια στους δικούς του πίσω στην Συρία, όπου μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά του.

Κάθε πρωί περιμένει έξω από τον κήπο της πόλης για να πάει σε κάποια δουλειά. Ωστόσο, η οικονομική του ανέχεια δεν στάθηκε εμπόδιο για να πράξει το σωστό, όταν βρήκε αυτό το μεγάλο ποσό τυχαία στον δρόμο. Θεώρησε, πως κάποιος τα είχε ανάγκη και γνωρίζοντας για το πως είναι να έχει κάποιος μεγάλη ανάγκη, φρόντισε να παραδοθεί το πορτοφόλι στον κάτοχο του.