Στάση εργασίας και πορεία στην Αθήνα την Τετάρτη (22/9) για τους διανομείς του efood (pic)

Newsroom
Στάση εργασίας και πορεία στην Αθήνα την Τετάρτη (22/9) για τους διανομείς του efood (pic)
Προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00, την Τετάρτη από τους διανομείς ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μοτοπορεία.

Αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις κόντρα σε όσα ανακοίνωσε (και πήρε πίσω) η εταιρεία efood για την αυτοαπασχόληση, έλαβαν και γνωστοποίησαν οι διανομείς (delivery).

Την Τετάρτη (22/9) λοιπόν από τις 12:00 ως τις 16:00 οι διανομείς του efood αποφάσισαν να προβούν σε στάση εργασίας, μετά το (πρώτο) μήνυμα που στάλθηκε από την εργοδοσία για αυτοαπασχόληση και μη ανανέωση της σύμβασης, ενώ παράλληλα απευθύνουν και κάλεσμα για προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μοτοπορεία.

3

Αυτό που διεκδικεί το σωματείο των διανομέων για τους εργαζομένους του efood είναι συμβάσεις αορίστου χρόνου και παύση αξιολογήσεων.

Θυμίζουμε, πως η εταιρεία είχε αναφέρει πως από τους 3.000 διανομείς το μήνυμα απευθύνθηκε στους 115, ενώ στάλθηκε ένα δεύτερο μήνυμα στους με το οποίο η εταιρεία ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες!