Το efood αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις και προκαλεί αντιδράσεις

Newsroom
Το efood αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις και προκαλεί αντιδράσεις
«Φωνάζουν» καταναλωτές αλλά και εργαζόμενοι με την απόφαση του efood για τα εργασιακά.

Αντιδράσεις, τόσο στους εργαζομένους όσο και στους καταναλωτές έχει προκαλέσει η απόφαση του efood να αλλάξει τις εργασιακές ρυθμίσεις, με την εταιρεία να προτείνει στους εργαζομένους της να γίνουν «αυτοαπασχολούμενοι». Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους.

«Θα θέλαμε να σου προτείνουμε και εκτιμάμε ότι θα ήταν καλύτερο να εργαστείς ως Freelancer. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα που εστάλη στους εργαζομένους της εταιρείας.

3

Τα μηνύματα αυτά τα έλαβαν δεκάδες εργαζομένοι που είχαν υπογράψει τρίμηνη σύμβαση και η οποία λήγει σε λίγο καιρό και ως εκ τούτου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και δυσφορία, αλλά και με τη διαρροή του μηνύματος στα social media, τη μεγάλη οργή των πολιτών για τη συμπεριφορά της εταιρείας.

Η εταιρεία λοιπόν «προτείνει» στους εργαζομένους να μετατραπούν σε Freelancers, δηλαδή σε αυτοαπασχολούμενους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται ανά παραγγελία, βάση παραγόμενης αξίας, η ασφάλιση θα βαραίνει τους ίδιους, δεν θα υπάρχουν Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Επιδόματα άδειας, πληρωμή αδειών αλλά και κάλυψη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

Αυτή η απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και ήδη δεκάδες μην πούμε εκατοντάδες χρήστες στα social media ανακοίνωσαν πως έκαναν απεγκατάσταση την εφαρμογή για παραγγελίες.