«Σοκαρίστηκα, δεν τον σήκωσα, όταν τον είδα έφυγα», λέει ο ψαράς που βρήκε το πτώμα ψαροντουφεκά στο Πήλιο (vid)

Newsroom
«Σοκαρίστηκα, δεν τον σήκωσα, όταν τον είδα έφυγα», λέει ο ψαράς που βρήκε το πτώμα ψαροντουφεκά στο Πήλιο (vid)
«Ήμουν σε σοκ» δηλώνει ο ψαράς που βρήκε σορό και την ξαναέριξε στη θάλασσα

Ο ψαράς που βρήκε το πτώμα του ψαροντουφεκά στο Πήλιο και το έριξε ξανά στην θάλασσα, μίλησε στον Alpha.

«Σηκώθηκα την Κυριακή για τα δίχτυα και πηγαίνοντας στο σημείο να αρχίζω να σηκώνω, είδα αυτό που είδα. Εντάξει, το σοκ απερίγραπτο», ανέφερε αρχικά ο ψαράς.

Έπαθε σοκ μόλις αντίκρισε νεκρό τον ψαροντουφεκά που είχε μπλεχτεί στα δίχτυα του και αντί να καλέσει τις αστυνομικές Αρχές, άφησε την σορό του πάλι στην θάλασσα, ισχυρίζεται ο 52χρονος αλιέας. Ο συνταξιούχος που είχε πάει για ψαροντούφεκο, ήταν αγνοούμενος από το περασμένο Σάββατο.

«Ούτε τον σήκωσα πάνω στην βάρκα.. αυτά είναι ψεύδη τώρα, καθόλου πάνω στην βάρκα. Μόλις τον είδα κάτω, έφυγα. Έφυγα αφηρημένος να σκεφτώ τι θα κάνω, είχα σαλέψει τελείως», συμπλήρωσε ο ψαράς.

Την σωρό του συνταξιούχου εντόπισε λίγες ώρες αργότερα ένας δύτης του λιμενικού, ο οποίος και την ανέσυρε.

Το πόδι του ήταν μπλεγμένο σε δίχτυα και οι λιμενικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο την ώρα που ψάρευε να παγιδεύτηκε σε βάθος έξι μέτρων και δεν κατάφερε να ξεφύγει εγκαίρως.

Η οικογένειά του ενημερώθηκε από τους λιμενικούς για τον τραγικό του θάνατο.

«Μίλησα με την γυναίκα του και της είπα ότι πιάστηκε στο πέδιλο και το πέδιλο μάλιστα ήταν σε κακή κατάσταση γιατί το ένα το είχε πιάσει με σύρματα κ.λ.π., κάπου είχε σπασμένα», ανέφερε ο λιμενικός.

Όπως υποστήριξε ο ψαράς στις Αρχές, ο πρόσφατος θάνατος του αδερφού του, τον έχει καταβάλει ψυχικά. «Είμαι σοκαρισμένος όλο το καλοκαίρι. Ψυχολογικά. Χάνοντας τον αδερφό μου πριν τέσσερις μήνες και τον Αύγουστο έπεσα και με το αμάξι έξω, σώθηκα από άγιο», κατέληξε.