Το μήνυμα της Ιωάννας για την απουσία της κατηγορούμενης: «Απέδειξε πόσο δειλή είναι» (vid)

Newsroom
Το μήνυμα της Ιωάννας για την απουσία της κατηγορούμενης: «Απέδειξε πόσο δειλή είναι» (vid)
Κατά την έξοδό της από το Εφετείο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για την απουσία της κατηγορουμένης για την επίθεση με το βιτριόλι.

Για τις 30 Σεπτεμβρίου μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση με το βιτριόλι που είχε δεχθεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Το θύμα συγκλόνισε όλο τον κόσμο με την εμφάνισή της στο δικαστήριο, δείχνοντας το πόσο δυνατή ψυχικά είναι, θέλοντας να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο την γυναίκα που την έφερε σε αυτή την κατάσταση.

Ωστόσο, η 36χρονη Έφη δήλωσε κώλυμα και δεν έδωσε το παρών, ενώ με επιστολή της ανακοίνωνε πως θα παρευρεθεί στη συνέχεια της διαδικασίας.

Κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από την Ιωάννα που εξερχόμενη από το Εφετείο, δήλωσε: «Ενα πράγμα μόνο. Για ακόμα μία φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι».

Από ανθρωποκτονία σε σωματική βλάβη

Ο δικηγόρος υπεράσπισης, Σάκης Κεχαγιόλου αρχικά ζήτησε από την Ιωάννα να μην τον παρεξηγήσει για τα όσα θα πει στην εκδίκαση της υπόθεσης και στη συνέχεια, ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξέφρασε την συμπάθειά του προς το θύμα, λέγοντας: «Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε.