Αποκαλύψεις για τον θάνατο του ψαροντουφεκά στο Πήλιο: Ο ψαράς που τον βρήκε και τον πέταξε ξανά, πήγε δύο φορές

Newsroom
Αποκαλύψεις για τον θάνατο του ψαροντουφεκά στο Πήλιο: Ο ψαράς που τον βρήκε και τον πέταξε ξανά, πήγε δύο φορές
Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για τον θάνατο του ψαροντουφεκά στο Πήλιο, το πτώμα του οποίου βρήκε ο 52χρονος ψαράς και το πέταξε πίσω στη θάλασσα.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του 74χρονου ψαροντουφεκά που βρέθηκε πνιγμένος νωρίς το πρωί της Κυριακής (12/9), μετά από κινητοποίηση των Αρχών, επειδή δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν οι συγγενείς του.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 52χρονος επαγγελματίας αλιέας, που εντόπισε το πτώμα του άτυχου άνδρα όταν πήγε να μαζέψει τα δίχτυα του, έφυγε ωστόσο, χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές και ώρες αργότερα, πιθανόν το απόγευμα του Σαββάτου, πήγε ξανά στο σημείο, έκοψε τα δίχτυα για να μαζέψει και έφυγε, χωρίς να προχωρήσει σε ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ο 52χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (12/9), έδωσε κατάθεση για το περιστατικό και στη συνέχεια με προφορική εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος και όταν διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία, θα αποφασιστεί αν ασκηθεί δίωξη σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο, «αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την Κυριακή, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες προχθές, ένας 52χρονος Έλληνας, στην παραλία «Μελανή» Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Κυριακής, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με αλιευτικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία νεκροτομή στον 74χρονο που βρέθηκε πνιγμένος αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη (15/9).

Το χρονικό του πνιγμού

Μοιραίο αποδείχτηκε το υποβρύχιο ψάρεμα για έναν 74χρονο συνταξιούχο τραπεζικό, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός νωρίς το πρωί της Κυριακής, μετά από κινητοποίηση των αρχών, γιατί δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν οι συγγενείς του. Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Γαϊτανά, κάτοικο εν ζωή Αγριάς, συνταξιούχο τραπεζικό, παντρεμένο και πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος ξεκίνησε το Σάββατο για το εξοχικό του σπίτι στην Αργαλαστή, αλλά από το απόγευμα δεν έδινε σημεία ζωής.

Ο γιος του πήγε στην περιοχή για να τον αναζητήσει, ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής εντόπισε το αυτοκίνητό του στην παραλία της Μελανής, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Τότε ειδοποιήθηκε και το Λιμεναρχείο, στην περιοχή πήγαν άμεσα δύο σκάφη από τη Σκιάθο και τον Βόλο, που έκαναν έρευνες με προβολείς αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο σημείο αργότερα κατέπλευσε και ένα περιπολικό ακόμη με ιδιώτη δύτη, ενώ υπήρχε και περιπολικό του Λιμενικού που έκανε έρευνες από ξηράς, από το οποίο εντοπίστηκε ο άτυχος άνδρας κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος.

Ο ιδιώτης δύτης τον ανέσυρε στην ακτή και διαπίστωσε ότι το πόδι του είχε πιαστεί σε δίχτυα και για το λόγο αυτό δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνεια έγκαιρα. Ο ηλικιωμένος δεν είχε σημαδούρα, κάτι που δυσκόλεψε τις έρευνες, ενώ για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκαν οι εθελοντικές ομάδες Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που ξεκίνησαν για το σημείο, νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά πληροφορήθηκαν ότι εντοπίστηκε νεκρός και επέστρεψαν στο Βόλο.