Απούσα η Έφη από το δικαστήριο, ζήτησε να δικαστεί για σωματική βλάβη: «Θα έρθω στη συνέχεια»

Newsroom
Απούσα η Έφη από το δικαστήριο, ζήτησε να δικαστεί για σωματική βλάβη: «Θα έρθω στη συνέχεια»
Με επιστολή της, η 36χρονη Έφη που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα ζήτησε τόνισε πως θα παρευρεθεί στη συνέχεια της διαδικασίας.

Χωρίς την 36χρονη Έφη που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, η πρώτη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο Αθηνών.

Η εικόνα του θύματος κατά την άφιξή του συγκλόνισε όλους όσους την είδαν, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία της κοπέλας που ευθύνεται για όλο αυτό.
Με δήλωσή της που διαβάστηκε από την έδρα ανέφερε πως «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Από ανθρωποκτονία σε σωματική βλάβη

Ο δικηγόρος υπεράσπισης, Σάκης Κεχαγιόλου αρχικά ζήτησε από την Ιωάννα να μην τον παρεξηγήσει για τα όσα θα πει στην εκδίκαση της υπόθεσης και στη συνέχεια, ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξέφρασε την συμπάθειά του προς το θύμα, λέγοντας: «Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε.