Σε σοβαρή κατάσταση το παιδί που μαχαίρωσε Σομαλός στην Ιταλία: Όλα ξεκίνησαν όταν του ζήτησαν εισιτήριο λεωφορείου (vid)

Newsroom
Σε σοβαρή κατάσταση το παιδί που μαχαίρωσε Σομαλός στην Ιταλία: Όλα ξεκίνησαν όταν του ζήτησαν εισιτήριο λεωφορείου (vid)
Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη -με καταγωγή από την Σομαλία- αλλά πριν προλάβει να τον συλλάβει, εκείνος τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ρίμινι, το παιδί που μαχαίρωσε ένας επιβάτης λεωφορείου- που πιθανώς βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ- στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Στην πόλη της βορειοανατολικής Ιταλίας, δυο γυναίκες ελεγκτές ζήτησαν από ένα επιβάτη λεωφορείου να τους δείξει το εισιτήριο. Ο άνδρας, ο οποίος δεν το διέθετε, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του, τραυμάτισε τις υπαλλήλους του οργανισμού αστικών μεταφορών και αμέσως μετά προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας.

Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη -με καταγωγή από την Σομαλία- αλλά πριν προλάβει να τον συλλάβει, εκείνος τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί, με μαχαιριά στον λαιμό.

Ο δράστης είναι σομαλικής καταγωγής και διέμενε προσωρινά σε κέντρο υποδοχής του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος στις επαφές του με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους και δεν αποκλείεται, να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόσφατα είχε ζητήσει από τις ιταλικές αρχές να του παρασχεθεί πολιτικό άσυλο.

Οι εισαγγελείς, πάντως, συνεχίζουν να αποκλείουν, προς το παρόν, τυχόν τρομοκρατικά κίνητρα.