Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης για τη δήλωση που προκάλεσε σάλο: «Πιθανόν να υπέπεσα σε παράπτωμα» (vid)

Newsroom
Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης για τη δήλωση που προκάλεσε σάλο: «Πιθανόν να υπέπεσα σε παράπτωμα» (vid)
Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης δεν δέχεται τη μομφή ότι έθιξε κάποιον και είπε πως αν συνέβαινε στην κόρη του θα ήθελε να το καταγγείλει αμέσως.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης, δίνοντας εξηγήσεις για τη φράση του «μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκαν αυτές οι κυρίες ότι τις βίασαν;», η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

«Το θέμα αυτό ήταν ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ήμουν σε ένα κλαμπ και πήγαμε στα σκοτάδια για να γυρίσουμε την ταινία μου, άρχισαν να με ρωτάνε πράγματα που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου, γιατί είναι σοβαρά πράγματα» ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια είπε: «Τον Πέτρο το γνώρισαν τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ήταν ένας σεμνός νέος ηθοποιός και είχαμε καλή σχέση. Που να πάει το μυαλό μου ότι ο Πέτρος θα έκανε αυτά που ακούστηκαν έκανε… Δεν μπορώ να κρίνω εγώ αυτά τα θέματα όμως. Δεν είμαι δικαστής. Έκρινα και λέω, ότι αυτά συμβαίνουν πάντα. Αυτά είναι θέματα που κρίνει μόνο η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα».

Στη συνέχεια είπε: «Αν ήταν η κόρη μου και συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα της έλεγα πήγαινε τώρα να τον καταγγείλεις. Εγώ ξέρω πως όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα τα καταγγέλλεις αμέσως. Ο βιασμός είναι φριχτό πράγμα».

Συμπλήρωσε δε: «Αυτά συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος γιατί όλοι, άντρες και γυναίκες, προσπαθούν να γίνουν επώνυμοι. Είναι γενικό, δεν το είπα συγκεκριμένα».

Στο τέλος παραδέχτηκε πως πιθανόν να υπέπεσε σε παράπτωμα: «Είμαστε σε έναν χώρο, απ’ τα ηχεία φωνάζανε, πιθανόν να είπα κάτι άτοπο. Με στρίμωξαν σε ένα κλαμπ δημοσιογράφοι και άρχιζαν να με ρωτάνε πράγματα. Δεν δέχομαι τη μομφή ότι έθιξα κάποιον. Δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον, οι μόνοι αρμόδιοι είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Αισθάνθηκα άσχημα με αυτά που άκουσα».