Στυλιανίδης: «Αποδέχτηκα τη θέση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών»

Newsroom
Στυλιανίδης: «Αποδέχτηκα τη θέση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών»
«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης.

Αποδέχτηκα τη θέση του υπουργού στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών, τόνισε σε δήλωσή του ο Χρήστος Στυλιανίδης μετά την ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Τουρνάς: «Έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος»

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς δήλωσε: «Η ανάθεση της θέσης του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη».