Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Στυλιανίδης και υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς

Newsroom
Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Στυλιανίδης και υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς
Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Κύπριος πρώην Επίτροπος στην ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης. Υφυπουργός ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς.

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε πως ο Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος έχει διατελέσει αρχηγός της Αεροπορίας, είναι ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα αναλάβει το επιχειρησιακό σκέλος του υπουργείου και συγκεκριμένα την πυροσβεστική.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου συνίσταται υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας ενώ ο νέος υπουργός θα πολιτογραφηθεί.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο δεύτερος Κύπριος πολιτικός που αναλαμβάνει κυβερνητική θέση μετά τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη.

Ο νέος υπουργός σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και είναι μια πολιτική προσωπικότητα με σημαντική διαδρομή ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη, ως εκλεγμένος βουλευτής με το Δημοκρατικό Συναγερμό στο Κυπριακό και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Θεωρείται «αρχιτέκτονας» του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας.

Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς

Ο νέος υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του ΓΕΑ από το 2013 έως το 2015. Έχει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση, στη διαχείριση εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και εγνωσμένη ικανότητα.

Επιπλέον γνωρίζει, τα χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες που αφορούν σε εναέρια μέσα και αυτό τον καθιστά από τους πλέον κατάλληλους για να οργανώσει και να συντονίσει τη συνεργασία πυροσβεστικής υπηρεσίας και ενόπλων δυνάμεων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πυρκαγιών.