Στα Χανιά θα γίνει τελικά η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

Newsroom
Στα Χανιά θα γίνει τελικά η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη
Η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αποφάσισε να σεβαστεί την επιθυμία του μουσικοσυνθέτη και η ταφή θα γίνει στον Γαλατά Χανίων.

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει τελικά στον Γαλατά Χανίων.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη αποφάσισε να εκπληρώσει την επιθυμία του πείθοντας τελικά και την κόρη του Μαργαρίτα, σύμφωνα με το protothema.gr.

Όπως αποφασίστηκε, την Τετάρτη το βράδυ, μετά από την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος στην Μητρόπολη Αθηνών και την εξόδιο ακολουθία, θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη -και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επέμενε η ταφή του πατέρα της να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, ώστε να μπορεί να επισκέπτεται το μνήμα του.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας πρόκειται να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία. Πλέον, η απόφαση έχει μόνον τυπικό χαρακτήρα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού».