«Τσουνάμι» αυξήσεων σε πάνω από 500 προϊόντα: «Είναι δύσκολο, την συνήθεια του καφέ δεν την σταματάμε», λένε πολίτες (vid)

Newsroom
«Τσουνάμι» αυξήσεων σε πάνω από 500 προϊόντα: «Είναι δύσκολο, την συνήθεια του καφέ δεν την σταματάμε», λένε πολίτες (vid)
Οι πολίτες είναι προβληματισμένοι με τις αυξήσεις που έρχονται σε βασικά αγαθά.

Φθινοπωρινό «ράλι» ανατιμήσεων είναι προ των πυλών.

Η έκρηξη της ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σπρώχνει υψηλότερα τα κόστη των πρώτων υλών, πυροδοτώντας αυξήσεις τιμών σε περισσότερα από 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης.

«Τσιμπάνε» γαλακτοκομικά και κρέας

Είναι ενδεικτικό ότι στις ζωοτροφές έχουμε αυξήσεις έως και 50%, κι έτσι αναμένεται να ανέβουν οι τιμές σε είδη όπως το κρέας ή τα γαλακτοκομικά.

«Θα κάνουμε δίαιτα και λιτότητα παραπάνω», λέει μια γυναίκα στην κάμερα του Alpha. «Θα χάσεις πελατεία και είναι δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε, αλλά αν αυξήσουν μετά το κρέας θα αναγκαστούμε να ανεβάσουμε κι εμείς», ανέφερε ένας κρεοπώλης.

«Φωτιά» στην τιμή του καφέ

Ακριβότερη αναμένεται να είναι και η τιμή του καφέ, αφού από τα 2 ευρώ μπορεί να φτάσει και τα 4 λόγω της ξηρασίας στην Βραζιλία και της αύξησης της διεθνούς τιμής του.

«Πρέπει η κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα», λένε οι πολίτες και τονίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξουν την αγαπημένη τους συνήθεια, δηλαδή τον καφέ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha.

Από την Δευτέρα έρχονται και αυξήσεις στο ψωμί, αφού το αλεύρι είναι πιο ακριβό και έτσι θα πωλείται από 0,15 έως 0,20 λεπτά το κιλό ακριβότερα.