Τροχαίο Mad Clip: «Και ζώνη να φορούσε δεν θα ζούσε, μπήκε στην στροφή με μεγάλη ταχύτητα», λέει πραγματογνώμονας (vid)

Newsroom
Τροχαίο Mad Clip: «Και ζώνη να φορούσε δεν θα ζούσε, μπήκε στην στροφή με μεγάλη ταχύτητα», λέει πραγματογνώμονας (vid)
«Αυτές οι συγκρούσεις είναι θανατηφόρες. Και ζώνη να φορούσε δεν θα ζούσε» υπογράμμισε ο πραγματογνώμονας ατυχημάτων, μιλώντας για το τροχαίο που έχασε την ζωή του ο Mad Clip.

Το πώς μπορεί να σκοτώθηκε ο τράπερ Mad Clip με βάση το βίντεο που έχει το φως της δημοσιότητας, περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πραγματογνώμονας ατυχημάτων, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

«Ο οδηγός ενεργεί επιθετική οδήγηση. Κάνει προσπέραση πάνω στην στροφή. Κατά τη διαδικασία της πρώτης διασταύρωσης έχει σχεδόν ανεξέλεγκτη πορεία» σχολίασε ο κ. Μιχαλόπουλος για το βίντεο που κυκλοφορεί και δείχνει το αυτοκίνητο του τράπερ λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα.

«Μιλάμε πάντα για την πρώτη στροφή, η ταχύτητα φαίνεται να είναι περίπου στα 100 χιλιόμετρα, προσπερνώντας πάνω στη στροφή από τη δεξιά θέση που έχει το άλλο όχημα, κάνοντας από αριστερά προς τα δεξιά», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, «στο σημείο που έγινε η εκτροπή έχει δύο διαδοχικές στροφές. Τα ίχνη δείχνουν από την αυτοψία στον τόπο, πως ο οδηγός κινήθηκε από αριστερά προς δεξιά, προσέκρουσε πάνω στην άκρη του πεζοδρομίου από τα δεξιά και στη συνέχεια, μια απόσταση περίπου 45-50 μέτρα από το σημείο της εκτροπής στο πεζοδρόμιο, φεύγει διαγωνίως πλαγιολισθόντας. Στο σημείο που βλέπουμε που κατέληξε. Η ταχύτητα σύγκρουσης είναι διαφορετική, από την ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει αρχικά ο οδηγός, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προσδιοριστεί. Τα ίχνη σύγκρουσης πάνω στο όχημα, μιλάμε για ταχύτητα σύγκρουσης περίπου 100 χιλιομέτρων. Συνεπώς πριν το ατύχημα θα είχε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Η δική μου εκτίμηση είναι πως είχε ξεκινήσει με μια περιοχή ταχύτητας περίπου στα 150 χιλιόμετρα, πριν τη σύγκρουση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος, «το σημείο που έγινε το ατύχημα είναι μια κλειστή στροφή που οι οδηγοί δεν μπορούν να την ξεπεράσουν με ταχύτητα πάνω από 70 χιλιόμετρα. Στα 70 χιλιόμετρα εκτρέπονται όλα τα οχήματα λόγω της φυγόκεντρου προς τα δεξιά. Έχει μπει με μεγάλη ταχύτητα, με διπλάσια ταχύτητα», τόνισε.