Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χρήση χημικών στο κέντρο της Αθήνας (vid)

Newsroom
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χρήση χημικών στο κέντρο της Αθήνας (vid)
Ένταση στο συλλαλητήριο, με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Open.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, υπήρξε ένταση στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της πορείας φοιτητών και μαθητών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια.

«Όλα ξεκίνησαν λίγο μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους φοιτητές να περιοριστούν σε μια λωρίδα. Οι φοιτητές κάνοντας την πορεία τους δεν το έπραξαν, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Στην συνέχεια οι φοιτητές απωθήθηκαν προς την πλατεία Κοραή. Έμειναν εκεί για λίγο φωνάζοντας συνθήματα και στην συνέχεια μπήκαν ξανά στην οδό Σταδίου. Η αστυνομία δεν έχει διακόψει την κυκλοφορία. Φοιτητές και μαθητές διαμαρτύρονται ζητώντας την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Επίσης ακούγονται και συνθήματα για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές στα ακαδημαϊκά τμήματα της χώρας», τόνισε ο δημοσιογράφος.