Υπόθεση Σεμέδο: «Με τη 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά με τη συναίνεσή της», φέρεται να αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα

Newsroom
Υπόθεση Σεμέδο: «Με τη 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά με τη συναίνεσή της», φέρεται να αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα
Ο διεθνής Πορτογάλος στόπερ, Ρούμπεν Σεμέδο, έμεινε δυόμισι ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας και επέμεινε ότι είναι αθώος.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, ανέφερε την εκδοχή του σχετικά με όσα ισχυρίζεται η 17χρονη, η οποία κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από τον ποδοσφαιριστή και τον 40 Νιγηριανό μάνατζερ.

Ο Πορτογάλος στόπερ του Ολυμπιακού, στο απολογητικό του υπόμνημα, φέρεται να υποστηρίζει ότι πράγματι υπήρξε συνουσία, αλλά υπήρξε συναίνεση από την έφηβη που τον κατήγγειλε, πως δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη και ότι οι δύο κοπέλες παρέμειναν στο σπίτι του, ενώ αυτός έφυγε το πρωί και επιστρέφοντας παρήγγειλαν και έφαγαν μαζί, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεμέδο αφέθηκε ελεύθερος με επιβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και χωρίς άλλους περιοριστικούς όρους.

Το απολογητικό υπόμνημα του Σεμέδο:

«Την αποδιδόμενη σε βάρος μου κατηγορία του βιασμού και μάλιστα από κοινού κατ’ άρθρο 336 παρ. 1 και 3 του Π.Κ. αρνούμαι κατηγορηματικά και αποκρούω ως απολύτως αβάσιμη.

Και μόνο η ιδέα του εξαναγκασμού οποιουδήποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο για την επίτευξη συνουσίας με βρίσκει απολύτως αντίθετο, πολύ δε μάλλον η πραγμάτωσή της, που βρίσκεται σε πλήρη και ολοσχερή αντίθεση με τον ψυχικό μου κόσμο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αναιρείται η σωματική λειτουργικότητά μου.

Εκκαθαρίζοντας λοιπόν την θέση μου έναντι της κατηγορίας εκθέτω ενώπιον σας τα ακόλουθα.

Με την καταγγέλλουσα είχα πράγματι σεξουαλική επαφή η οποία υπήρξε αποτέλεσμα κοινής επιθυμίας μας, γεγονός που αναιρεί κάθε υπόνοια εξαναγκασμού.

Το ότι δεν συνέτρεξε περίπτωση καταναγκασμού βεβαιώνεται και λογικώς από τη διαδρομή των γεγονότων όπως αυτά εξελίχθηκαν και συγκεκριμένα.

Την Παρασκευή 27.8.2021 βραδινές ώρες δέχθηκα μήνυμα στην εφαρμογή του instagram από την … Την εν λόγω κοπέλα την είχα γνωρίσει σε προγενέστερο χρόνο όταν αυτή ζήτησε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι που βρισκόμουν με άλλους ποδοσφαιριστές.

Το επίδικο βράδυ της 27.8.2021 της απάντησα ότι ήμουν στη Γλυφάδα και εκείνη ανταπάντησε ότι θα έρθει εκεί να με βρει με μία φίλη της, την … Πράγματι ήλθαν στο μαγαζί που βρισκόμουν. Στη συνέχεια, πήγαμε σε κλαμπ στον Ωρωπό όπου παραμείναμε μέχρι περίπου τις 3.30 πμ διασκεδάζοντας.

Σημειωτέον, ότι τόσο η ..., όσο και η παθούσα δεν είχαν αναφέρει την πραγματική τους ηλικία, όπως άλλωστε καταθέτει η … στην από 29-8-2021 έκθεση εξέτασής της ως μάρτυρας.

Προκύπτει επίσης πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εκ μέρους τους κατανάλωση αλκοόλ έγινε με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία και ουδεμία σχέση είχα στην ανάπτυξή της, σύμφωνα με την από 1-9-2021 κατάθεση της … τελευταίας ενώπιον σας.

Αφού φύγαμε από τον Ωρωπό ήρθαν σπίτι μου για φαγητό. Μόλις φτάσαμε εγώ μαγείρεψα στην κουζίνα. Γευματίσαμε η …, η …, εγώ και ο συγκατηγορούμενός μου. Την … μάλιστα εγώ την μετέφερα στο υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί.

Λίγο αργότερα πήγα στο δωμάτιο που βρισκόταν η …, γιατί δεν άκουγα κανένα στο σαλόνι. Εκεί την είδα να φιλιέται με τον συγκατηγορούμενό μου. Δεν αντιλήφθηκα να κλαίει.

Το πρωί η …, σύμφωνα με την κατάθεσή της ενώπιον σας χτύπησε δυο τουλάχιστον φορές την πόρτα του υπνοδωματίου όπου βρισκόταν η φίλη της για να δει αν είναι καλά. Κάθε φορά που χτύπαγε την πόρτα λάμβανε ως απάντηση από την τελευταία "άσε με φύγε……". Ενώ όταν δεν χτύπαγε "δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος από μέσα".

Είναι λοιπόν προφανές, ότι με την … συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με την συναίνεση της και έχοντας επίγνωση του ότι η φίλη της βρισκόταν έξω ακριβώς από το δωμάτιο.

Εάν εξαναγκαζόταν σε συνουσία παρά τη θέλησή της, εντελώς διαφορετική θα ήταν η αντίδρασή της πολύ μάλλον αφού η φίλη της παρέσχε την ευχέρεια χτυπώντας την πόρτα, ενώ η … είναι βέβαιο ότι ευρισκόμενη εκτός του δωματίου αν άκουγε οποιονδήποτε ύποπτο θόρυβο, θα έπραττε οτιδήποτε για να το αποτρέψει.

Πλήρης επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η μεταξύ μας συνεύρεση έγινε με την συναίνεσή της πιστοποιεί και το ότι με την αρχική της κατάθεση η ίδια ανέφερε ότι: "δεν θυμάμαι ακριβώς, με το Semedo δε θυμάμαι πως έγινε ακριβώς".

Εν συνεχεία και περίπου στις 8.30 πμ βρισκόμουν ήδη στην είσοδο της πολυκατοικίας απ’ όπου ήρθε να με πάρει ο συμπαίκτης μου Ντράγκερ. Οι … και η … παρέμειναν στο σπίτι μου μόνες τους, με απόλυτη την ευχέρεια και την ελευθερία να αποχωρήσουν οποτεδήποτε ήθελαν.

Όταν επέστρεψα, καθήσαμε όλοι μαζί στο υπνοδωμάτιο και μου ζήτησαν να τους παραγγείλω φαγητό. Πράγματι, παρήγγειλαν από το κινητό μου μέσω του e-food Mac donalds. Εγώ εν συνεχεία αποκοιμήθηκα, ενώ περίπου στις 17.30, η … και η … έφυγαν με taxi-beat.

Και εκ του γεγονότος αυτού προκύπτει με απόλυτη λογική συνέπεια η βεβαιότητα ότι δεν υπήρξα υποκείμενο της αποδιδόμενης σε εμένα κατηγορίας. Στο λογικό αυτό συμπέρασμα οδηγεί η παραμονή της … και της … στο σπίτι μου το οποίο προφανώς παρείχε αίσθημα ασφαλείας και δεν παρήγαγε αρνητικά αισθήματα διότι η συμπεριφορά μου υπήρξε η προπεριγραφομένη.

Η απουσία μου και η απόλυτη και ακώλυτη ελευθερία τους να επιλέξουν τις κινήσεις τους και να επικοινωνήσουν με όποιον ήθελαν (είχαν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα) επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια, ότι ουδέποτε λειτούργησα με τον τρόπο που περιγράφει η κατηγορία.

Ούτε φυσικά η … θα μου έστελνε το απόγευμα της ίδιας κιόλας ημέρα 19:56 μήνυμα στο κινητό ζητώντας μου να πάμε βόλτα μαζί με την … στο Allou fun park. (ΣΧΕΤΙΚΟ

1). Άλλωστε η τελευταία στην κατάθεσή της ενώπιον σας καταθέτει ότι "……Εγώ αν πίστευα ότι είχε βιάσει την … δεν θα έβγαινα μαζί του. Ούτε η … μου είπε πως θα πας εσύ να συναντηθείς με τον SEMEDO μετά από όλα αυτά που έγιναν".

Με την φράση της αυτή η … επισφραγίζει την αλήθεια και αποκαθιστά την πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό μου ότι ουδεμία σχέση έχω με τα καταγγελλόμενα.

Προσθέτως προς τα ως άνω αναιρετικά της κατηγορίας γεγονότα, οφείλω να θέσω υπόψη σας και το εξής παράδοξο περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή 30-8-2021 και ώρα 21.50.

Στο λογαριασμό μου στο Instagram, έλαβα μήνυμα από κάποιο άγνωστο σε εμένα πρόσωπο με το όνομα χρήστη … (ΣΧΕΤΙΚΟ 2), στο οποίο μου έγραφε ότι: αν δεν του δώσω 15.000€ θα πάω στη φυλακή επειδή συνευρέθηκα σεξουαλικά με την αδερφή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς απολύτως δεν μπορούσε να γνωρίζει τη φερόμενη καταγγελία παρά μόνο η ίδια η κοπέλα που την έκανε.

Υπό τα ανωτέρω αναλυτικώς εκτιθέμενα γεγονότα, είναι προφανές, ότι η καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την μητέρα της και ενδεχομένως υπό την πίεση της τελευταίας, αλλά και αισθανόμενη εκτεθειμένη απέναντι στην φίλη της με την έννοια ότι ίσως θεωρήθηκε ότι λειτούργησε προδοτικά απέναντί της καθόσον η … με γνώριζε από πριν και ίσως να της είχε εκδηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον της προς εμένα, και λόγω ενδεχομένως του νεαρού της ηλικίας της και της εξ αυτού ανωριμότητας της, επέλεξε να υποδυθεί τον ρόλο του θύματος προκειμένου να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.
Και δυστυχώς το έκανε αυτό μη έχοντας επίγνωση των τραγικών για εμένα συνεπειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες η προσπάθειά της να αναζητήσει δικαιολογία την οδήγησε σε επιστράτευση ψευδούς δικαιολογίας έναντι της μητέρας της, και εν τέλει σε μια καταγγελία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Β. Δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την λήψη σε βάρος μου μέτρων δικονομικού καταναγκασμού.

Είμαι 27 ετών, διεθνής ποδοσφαιριστής με 17 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Έχω αγωνιστεί στην Βιγιαρεάλ, στην Βιττόρια Σετουμπάλ, στην Ουέσκα, στο Ρίο Άβε και από το έτος 2019 στον Ολυμπιακό. Έχω κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας το έτος 2015 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ενώ με τον Ολυμπιακό δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα κύπελλο Ελλάδος και πρόκριση στους 16 ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης.

Κατά συνέπεια οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος θα συνιστούσε για εμένα ολοκληρωτική ακύρωση της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα που αγωνίζομαι και γενικώς το επίπεδο που αγωνίζομαι περιλαμβάνει συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες εβδομαδιαίως. Αν μου επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ουσιαστικά τίθεται ταφόπλακα στην επαγγελματική μου υπόσταση.

Αλλά και οποιαδήποτε εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα θα δημιουργούσε ανυπέρβλητες δυσκολίες καθώς απουσιάζω διαρκώς από τον τόπο της κατοικίας μου σε εκτός έδρας αγώνες επί πολλές ημέρες, ενίοτε συνεχόμενες.

Στην περίπτωση μου κάθε πιθανότητα φυγοδικίας είναι αποκλεισμένη καθώς είναι προφανές ότι τυχόν αποφυγή των υποχρεώσεών μου έναντι της Ελληνικής Πολιτείας θα εκληφθεί δίχως άλλο ως ομολογία ενοχής, γεγονός που επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι.

Προς επίρρωση των επαγγελματικών μου δεσμεύσεων, υποχρεώσεων και φορολογημένων απολαβών, Σας προσκομίζω το κατατεθειμένο στην Εφορία επαγγελματικό μου συμβόλαιο που έχω υπογράψει με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο οποίο αναφέρεται ότι θα μου καταβληθεί το ποσό των 2.179.000 ευρώ σε 8 δόσεις μέχρι 30.6.23. Δεν θα παραβίαζα ποτέ τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην ομάδα και το συμβόλαιό μου. Θέλω να αποδείξω την αθωότητά μου και θα εμφανιστώ οποτεδήποτε μου ζητηθεί.

Επαναλαμβάνω με κάθε ειλικρίνεια ότι ουδέποτε προέβην σε οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικού καταναγκασμού και ποτέ δεν άσκησα την παραμικρή πίεση στην καταγγέλλουσα.

Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να μην εμφανιστώ ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής οποτεδήποτε μου ζητηθεί. Είμαι αθώος και πρόθυμος να εξαντλήσω όλα τα εκ του νόμου παρεχόμενα μέσα προκειμένου να αναγνωρισθεί η αθωότητά μου.

Για τους λόγους αυτούς
Ζητώ
Να απαλλαγώ από την εις βάρος μου κατηγορία με βούλευμα
Να λάβω γνώση της εισαγγελικής πρότασης
»