Huawei MatePad 11: To πρώτο HarmonyOS 2 tablet της Huawei είναι εδώ (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Huawei MatePad 11: To πρώτο HarmonyOS 2 tablet της Huawei είναι εδώ (vid)
Η κινεζική εταιρεία αντεπιτίθεται στα tablets με μια εξαιρετική πρόταση.

Η Huawei συνεχίζει να φέρνει στην αγορά νέα προϊόντα και η νέα της πρόταση έρχεται στην κατηγορία των tablets. Το Huawei MatePad 11 είναι η πρώτη συσκευή της κατηγορίας με το λειτουργικό της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρείας, το HarmonyOS 2, αλλά το προϊόν ξεχωρίζει και για άλλους λόγους.

Είναι ταυτόχρονα το πρώτο Huawei tablet με υποστήριξη 120Hz refresh rate, που θα βοηθήσει κάθε χρήστη στην καθημερινότητά του, είτε θελήσει να ασχοληθεί με το gaming, είτε με το browsing, είτε με την επαγγελματική δουλειά. Μάλιστα, με την υποστήριξη frame rate adaption, η συσκευή προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες του χρήστη και με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια της μπαταρίας.

Το HarmonyOS 2 βρίσκει εφαρμογή για πρώτη φορά στην εν λόγω νέα συσκευή και η Huawei θέλει να παρουσιάσει ένα νέο τρόπο να δουλεύουμε. Στο κάτω μέρος υπάρχει το App Dock και ο χρήστης μπορεί να ορίσει εκεί να υπάρχουν συντομεύσεις για τις συσκευές που χρησιμοποιεί περισσότερο.

Στα δεξιά της οθόνης εμφανίζονται την ίδια στιγμή οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης, ενώ με τη χρήση των Service Widgets υπάρχει άμεση εμφάνιση των ραντεβού και υπενθυμίσεων σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα, το νέο περιβάλλον χρήσης προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες χρήσης, τόσο με το Mirror Mode, όσο και με τα Extend και Collaborate Modes για να μπορέσετε να το κάνετε να συνεργαστεί με το Windows PC σας ή/και το κινητό σας τηλέφωνο.

Ιδιαίτερα χρήσιμη θα φανεί στους χρήστες η λειτουργία του multitasking που επιτρέπει στον κάτοχο της συσκευή να έχει ανοιχτά ταυτόχρονα έως και 4 διαφορετικές εφαρμογές σε παράθυρα που εμφανίζονται στην οθόνη. Το Huawei MatePad 11 συνεργάζεται και με το Huawei M-Pencil δεύτερης γενιάς που θα κάνει τις χειρόγραφες σημειώσεις παιχνιδάκι, ενώ θα δώσει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να έχει άμεσα πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες με απλές κινήσεις στην οθόνη. To νέο pencil συνδέεται ασύρματα με το tablet, ενώ μπορεί να φορτίσει και μαγνητικά.

Για όσους κάνουν δουλειά γραφείου, θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και η λειτουργία του «έξυπνου» μαγνητικού πληκτρολογίου της Huawei που υποστηρίζει ιδανικά κενά ανάμεσα στα πλήκτρα για άνετη χρήση, καθώς και επιλογή για τοποθέτηση υπό γωνία 55/65 μοιρών για να μπορεί να προσαρμοστεί στο γραφείο του κάθε καταναλωτή.

Η μπροστινή κάμερα είναι τοποθετημένη στα λεπτά πλαίσια της οθόνης διαγωνίου 10.95 ιντσών (2560x1600 pixels), ενώ υπάρχει άλλη μία στο πίσω μέρος για τις διάφορες λήψεις. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και το βάρος του είναι τέτοιο που θα το κάνει ένα εργαλείο που μπορείτε να έχετε μαζί σας πάντα και παντού. Η μπαταρία του μπορεί να προσφέρει έως και 12 ώρες λειτουργίας ή 12 ώρες αναπαραγωγής video 1080p με μία απλή φόρτιση.

Στα του ήχου, για άλλη μια φορά βλέπουμε συνεργασία με την Harman/Kardon, κάτι που σίγουρα αποδεικνύει από μόνο του ότι έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά και σε αυτό το επίπεδο. Το τετραπλό σύστημα ηχείων αποδίδει τον ήχο όσο πιο καθαρά γίνεται, ενώ το σύστημα Histen 7.0 έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτόν τον τομέα. Η συσκευή έχει και 4 μικρόφωνα για να μπορεί να καταγράψει και τον παραμικρό ήχο κατά τη διάρκεια του capturing.

Αναλυτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής έχουν ως εξής.
Διαστάσεις: / Ύψος: 253.8 χιλ. / Πλάτος: 163.5 χιλ. / Βάθος: 7.25 χιλ.
Βάρος 485.8 γρ.
Χρώμα: Γκρι/Μπλε/Πράσινο
Οθόνη: 10.95 ιντσών, WQXGA (2560x1600 pixels, 275ppi), 16.7 εκ. χρώματα, TFT LCD
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 865
Λειτουργικό: HarmonyOS 2
Μνήμη: 6GB RAM, 128GB ROM, δυνατότητα χρήση MicroSD έως 1ΤΒ
Πίσω κάμερα: 13MP, LED Flash, auto-focus, ανάλυση 4K
Μπροστινή κάμερα: 8MP, 1080p
Μπαταρία: 7250mAh
Συνδεσιμότητα: WiFi 6, 2.4G/5G, Bluetooth 5.1, USB 3.0 Type-C
Συμβατοί τύποι αρχείων ήχου: mp3/mp4/3gp/ogg/amr/aac/flac/wav/midi
Συμβατοί τύποι αρχείων video: .mp4, .3gp