Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ο πιθανός συνεργός του συζυγοκτόνου και τα «τυφλά» τηλεφωνήματα στην «ψυχολόγο» της Καρολάιν (vid)

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ο πιθανός συνεργός του συζυγοκτόνου και τα «τυφλά» τηλεφωνήματα στην «ψυχολόγο» της Καρολάιν (vid)
Τι απαντά ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνου στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά επανέρχεται στο προσκήνιο, με την υπόθεση όχι μόνο να μην κλείνει, αλλά με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Πρόσωπα από τον συγγενικό και στενό κύκλο του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου καλούνται συνεχώς για καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε συνεργό στη συγκάλυψη της δολοφονίας της 20χρονης, εξαφανίζοντας στοιχεία ή παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια στο δράστη.

«Είναι λογικό και να καταθέσουν και άτομα του κοινωνικού περιγύρου και του οικογενειακού κυρίως. Είναι στα πλαίσια των ανακριτικών πράξεων και γίνονται από τον κύριο ανακριτή. Δεν αφορά κάτι άλλο» λέει ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε βοήθεια από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο και υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος του κατά τη δολοφονία της συζύγου του, αλλά και στο στήσιμο της ληστείας που σκηνοθέτησε στη συνέχεια για να ξεφύγει από τις Αρχές, αναφέρει το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Υπάρχει άρνηση όσον αφορά από μέρος του εντολέως μου σε αυτό το ζήτημα. Σε καμία περίπτωση ούτε από τη δικογραφία, ούτε από τη μέχρι τώρα έρευνα εν εξελίξει που υπάρχει δεν έχει προκύψει το παραμικρό», ανέφερε ο δικηγόρος.

«Θα σε σκοτώσω»

Την ίδια ώρα, ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν κατά πόσο τα τρία απειλητικά τηλεφωνήματα με απειλές που δέχτηκε η Ελένη Μυλωνοπούλου, σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, στις 21 με 25 Μαΐου, από άγνωστο άνδρα που της διαμήνυσε πως θα την σκοτώσει, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών για το αν σχετίζονται με την υπόθεση.

«Οποιαδήποτε κατάθεση υπάρχει από τρίτα πρόσωπα στην δικογραφία τουλάχιστον, που αναφέρουν κάποιες αόριστες καταστάσεις, αυτά θα κριθούν και θα κριθούν και μεταγενέστερα», λέει από τη μεριά του ο δικηγόρος του πιλότου.

Μάλιστα, εκτός από την κ. Μυλονοπούλου, και πρώην συνεργάτης της δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα, το οποίο ηχογραφήθηκε από τον τηλεφωνητή του γραφείου του, ενώ το επίμαχο διάστημα η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, στην οποία η Καρολάιν εμπιστευόταν τα προβλήματα στον γάμο της με τον σύζυγο που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της, βρήκε δολιοφθορές στο αυτοκίνητό της.

«Αυτά τα οποία αναφέρονται ενδεχομένως, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, σίγουρα και αυτή είναι που έκρινε ή θα κρίνει αν υπάρχει εμπλοκή οποιαδήποτε ανθρώπου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει», συνεχίζει ο συνήγορος του δολοφόνου.

Σχεδόν 4 μήνες μετά το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραμένει στη φυλακή, με τα τελευταία κομμάτια στο παζλ της δολοφονίας να εξακολουθούν να λείπουν και τις έρευνες της αστυνομίας να συνεχίζονται.

Τα «τυφλά τηλεφωνήματα» και ο στόχος της έρευνας

Ωστόσο ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» ανέφερε πως: «Υπάρχει το ζητούμενο αν ο 32χρονος είχε συνεργό. Αν είχε κατ’ αρχάς σε αυτή καθαυτή την εγκληματική πράξη. Λέγαμε μέχρι τώρα ότι από την έρευνα που έχει κάνει η αστυνομία για το αν έχουν μπει ληστές στο σπίτι, έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχει μπει κανένας και στράφηκαν ακολούθως οι έρευνες στον ίδιο τον πιλότο. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι τώρα μπήκε ένας να είναι παρών με φυσική παρουσία στον τόπο του εγκλήματος δεν ισχύει. Υπάρχει αυτό το θέμα, της φίλης του 32χρονου που είχαν μια φιλία, η οποία δεν φαίνεται να παίζει συγκεκριμένο ρόλο. Όσον αφορά τα απειλητικά που υποστηρίζει ότι δέχθηκε η κ. Μυλωνοπούλου, η οποία αναφέρει ότι έγιναν περίπου 10 ημέρες μετά την δολοφονία, όταν πλέον είχε γίνει γνωστό στα ΜΜΕ ότι είχε συνεδρίες με το ζευγάρι. Τηλέφωνο δέχτηκε και μια συνεργάτιδά της, η οποία όμως είναι τελείως άσχετη με τις συνεδρίες της Καρολάιν. Φαίνεται κάποιος να βρήκε τα τηλέφωνα στο site της συμβούλου ψυχικής υγείας και έκανε τυφλά τηλέφωνα. Επιπλέον η κ. Μυλωνοπούλου δεν φέρεται να έχει ερωτηθεί συγκροτημένα από τις δικαστικές Αρχές, η έρευνα είναι στην δικαιοσύνη, δεν είναι στην αστυνομία».

«Οι αστυνομικοί λένε ότι δεν έχουμε εμείς καμία παραγγελία να κάνουμε επιπρόσθετη έρευνα γιατί την έρευνα την κάνει ο ανακριτής. Να πάει λοιπόν στην αστυνομία από την στιγμή που δεν έχει παραγγελία είναι λίγο οξύμωρο και άτοπο. Για την κ. Μυλωνοπούλου επαναλαμβάνω ότι δεν την έχουν ρωτήσει πότε έγιναν αυτά τα τηλεφωνήματα, τι αναφέρθηκε ώστε να γίνει σύγκριση με το κινητό οποιουδήποτε και οτιδήποτε άλλο. Στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, όταν εξιχνιάστηκε η υπόθεση, αναφέρεται ρητά στην σελίδα 9 ότι έγινε έρευνα σε αυτό το μεσοδιάστημα που έψαχνε η αστυνομία, υπήρξε άρση απορρήτου όχι μόνο του τηλεφώνου του πιλότου αλλά και συγγενών του και δεν βρέθηκε τίποτα άξιο λόγου, αναφέρει το έγγραφο της αστυνομίας», είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

«Στόχος δεν είναι να βρεθεί ο συνεργός, αλλά να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο προσχεδιασμός της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν» κατέληξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.