Ανεμβολίαστοι σερβιτόροι θα μπορούν να εργάζονται, όχι όμως να είναι πελάτες: «Πώς γίνεται αυτό;» (vid)

Ανεμβολίαστοι σερβιτόροι θα μπορούν να εργάζονται, όχι όμως να είναι πελάτες: «Πώς γίνεται αυτό;» (vid)
Ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος σε καφέ θα πηγαίνει στη δουλειά του με τεστ, αλλά δεν θα μπορεί να πάει ως πελάτης ακόμη και στην επιχείρηση που εργάζεται.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά προβλέπουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς οι ανεμβολίαστοι πολίτες αντιμετωπίζονται διαφορετικά ως εργαζόμενοι και διαφορετικά ως πελάτες καταστήματος εστίασης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

«Πώς γίνεται να δουλεύω ανεμβολίαστη στην κουζίνα, κάνοντας τα τεστ αλλά να μην μπορώ να μπω ως πελάτισσα να πιω το ποτό μου;», ρωτάει μια εργαζόμενη στην εστίαση.

Έτσι ακόμη κι αν το εμβόλιο για τους εργαζόμενους στην εστίαση δεν γίνει υποχρεωτικό, το κόστος για τους ανεμβολίαστους θα είναι μεγάλο, καθώς από τις 13 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να πληρώνουν 80 ευρω το μήνα από την τσέπη τους, ώστε να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

«Παίρνω 500 ευρώ, να πηγαίνω να δίνω 20 ευρώ κάθε εβδομάδα για το τεστ; Δεν γίνεται αυτό, να βγάζουμε από την τσέπη μας 20 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ. Κατ' αρχάς φοβάμαι να το κάνω, αλλά αν συνεχιστεί αυτό θα πάω να το κάνω», αναφέρει η εργαζόμενη.

Ωστόσο αρκετοί άνθρωποι της εστίασης κάνουν λόγο για καταστροφή του κλάδου τους, λόγω των νέων μέτρων καθώς αρκετά καταστήματα δεν μπόρεσαν να ανοίξουν και άλλα ήδη φλερτάρουν με το λουκέτο.

Οι φόβοι για μείωση του τζίρου αυξάνονται, ειδικά για καταστήματα όπου το πελατολόγιο αποτελείται κυρίως από μικρές ηλικίες.

Άλλωστε, οι περισσότεροι επιχειρηματίες της εστίασης χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα ως «άτυπο lockdown» στον κάδο τους.