Άκης Τσοχατζόπουλος: Ο ΠΑΟΚτσής που πήγαινε στον Ολυμπιακό (pics)

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ο ΠΑΟΚτσής που πήγαινε στον Ολυμπιακό (pics)
Η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου εκτός από πολιτική είχε έντονο το στοιχείο του αθλητισμού.

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο που έφυγε από την ζωή σήμερα σε ηλικία 82 ετών, οι παλιότεροι τον έμαθαν ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι νεότεροι με την εμπλοκή του σε διάφορα σκάνδαλα που είχαν ως αποτέλεσμα την φυλάκισή του.

Πέρα όμως από την πολιτική, ο επί σειρά ετών υπουργός είχε έντονη επαφή με τον αθλητισμό, έχοντας ασχοληθεί σε νεαρή ηλικία με το μπάσκετ.

Μάλιστα, η ενασχόλησή του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να φορέσει και την φανέλα του αγαπημένου του ΠΑΟΚ και μάλιστα για δύο σεζόν: Το 1953 και το 1954, παίζοντας ως τριάρι.

Στην πορεία όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο σπορ και να ασχοληθεί με το διάβασμα και στη συνέχεια με τις σπουδές του, φτάνοντας μέχρι το Πολυτεχνείο του Μονάχου όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός.

Άκης στην Λεωφόρο

Η αγάπη για τον ΠΑΟΚ

Παρά το γεγονός οτι ξενιτεύτηκε και επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα, η σχέση του με τον «δικέφαλο» είχε διατηρηθεί.

Ειδικά στις δύσκολες, οικονομικά, εποχές, πριν εμπλακεί ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, καθώς εκτός των άλλων η Θεσσαλονίκη ήταν και η εκλογική του περιφέρεια.

Όποτε του επέτρεπαν οι συνθήκες, δεν έχανε την ευκαιρία να πηγαίνει και στα γήπεδα που έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Είτε αυτό ήταν η Λεωφόρος, είτε η Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ έδινε το παρών και σε διάφορες εκδηλώσεις της ομάδας.

Άκης στην Φιλαδέλφεια

Μάλιστα, ένα από τα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκη, αυτό με το πόθεν έσχες, είχε μέσα και τον «δικέφαλο», καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, το 2007, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε διαθέσει 230.000 ευρώ για να αγοράσει 1.150 διαρκείας του «δικεφάλου».

Η μη εκλογή του το 2007 και η εμπλοκή του στα σκάνδαλα που τα επόμενα χρόνια άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια, τον κράτησαν μακριά από την επικαιρότητα της ομάδας.

Εμφάνιση στο Καραϊσκάκη

Παρά την σχέση του αυτή με τον ΠΑΟΚ, το 2018 όταν και είχε αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, εμφανίστηκε σε αγώνα του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκη».

Όχι, δεν άλλαξε ομάδα στο διάστημα που έμεινε στην φυλακή. Απλά ο γιος του υποστηρίζει τους «ερυθρόλευκους» και μαζί με την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη είχε αποφασίσει να δουν από κοντά το φιλικό με την Λουκέρνη.

Άκης στο Καραϊσκάκη