«Καρφί» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις ΗΠΑ: «Κάποιος να μεριμνήσει για την «εγκατάσταση» και στα ελληνικά πανεπιστήμια»

«Καρφί» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις ΗΠΑ: «Κάποιος να μεριμνήσει για την «εγκατάσταση» και στα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για την κατάργηση της ΕΒΕ και «κάρφωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Στην δέσμευση οτι θα καταργήσει την ΕΒΕ λόγω της οποίας έμειναν εκτός Πανεπιστημίων αρκετοί υποψήφιοι, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «κάρφωσε» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ταξίδι του στις ΗΠΑ για «την εγκατάσταση της κόρης του στο Πανεπιστήμιο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου χθες.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Με τη σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, πιστοποιείται ο κυβερνητικός εμπαιγμός χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους: 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης.

Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν.

Απέναντι στην κυβερνητική επιλογή «πανεπιστήμια για λίγους, κολέγια με δίδακτρα για τους πολλούς», δεσμευόμαστε ότι η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Αδιαπραγμάτευτος πολιτικός μας στόχος: Η δυνατότητα να μπορούν να σπουδάζουν όλες και όλοι που θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μετά τη σημερινή σφαγή εισακτέων, είναι σαφές ότι εφόσον ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί, κάποιος πρέπει να μεριμνήσει και για την «εγκατάσταση» των Ελλήνων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια, με τρόπο που να αρμόζει στις επιδόσεις τους, στον κόπο και στις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη που είναι ισοδύναμη με το αύριο της χώρας μας».