Τα παράδοξα των νέων μέτρων: Ανεμβολίαστοι θα ελέγχουν εμβολιασμένους

Τα παράδοξα των νέων μέτρων: Ανεμβολίαστοι θα ελέγχουν εμβολιασμένους
Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν δημιουργούν κάποιες σουρεαλιστικές καταστάσεις με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολιάστους.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από την κυβέρνηση που αυτή την φορά είχαν να κάνουν με τις υποχρεώσεις και τις... ελευθερίες που θα έχουν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Ωστόσο, κάποια από αυτά δημιουργούν καταστάσεις που μόνο ως σουρεαλιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν, για να μην τις πούμε αστείες.

Για παράδειγμα, ανακοινώθηκε πως στους κλειστούς χώρους εστίασης, θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Θα μπορούν όμως να εργάζονται κανονικά όσοι δεν έχουν προστατευτεί από τον κορονοϊό, έχοντας το απαραίτητο αρνητικό τεστ.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ως εργαζόμενος κάποιος θα μπορεί να βρίσκεται σε κλειστό χώρο επιχείρησης στην εστίαση, όμως σαν πελάτης δεν θα μπορεί να μπαίνει.

Ένα άλλο κομμάτι, αφορά αυτό των ελέγχων...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής στην αστυνομία το ποσοστό είναι στο περίπου στο 50% στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Με δεδομένο οτι ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, σίγουρα θα υπάρξει το εξής σκηνικό: Ένας αστυνομικός που δεν έχει εμβολιαστεί να κληθεί σε ένα κλειστό χώρο εστίασης να ελέγξει κάποιον εμβολιασμένο πολίτη αν όντως έχει κάνει το εμβόλιο.

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως τα νέα μέτρα, έχουν κάποια «τρύπες» οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν.