Αφγανιστάν: Ταλιμπάν μαστιγώνουν και χτυπούν με όπλα νεαρούς επειδή φορούν τζιν

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν μαστιγώνουν και χτυπούν με όπλα νεαρούς επειδή φορούν τζιν
Ταλιμπάν μαστιγώνουν νεαρούς στους δρόμους, επειδή φορούν τζιν και άλλα «δυτικά» ρούχα - Βίντεο από την επιστροφή του «Μεσαίωνα» στην χώρα

Εικόνες φρίκης στο Αφγανιστάν βιώνουν οι Αφγανοί πολίτες μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου. Αρκετοί νεαροί Αφγανοί δημοσίευσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι μέλη των Ταλιμπάν τους χτύπησαν και τους μαστίγωσαν κατηγορώντας τους για ασέβεια έναντι του Ισλάμ, επειδή φορούσαν τζιν.

Σε μία από αυτές τις αναρτήσεις, ένας νεαρός υποστηρίζει ότι περπατούσε με τους φίλους του στην Καμπούλ όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Ταλιμπάν. Εκείνος κατάφερε να ξεφύγει, αλλά οι υπόλοιποι κρατήθηκαν υπό την απειλή όπλου από τους μαχητές, οι οποίοι τους μαστίγωσαν στη μέση του δρόμου. Αλλος διακρίνεται να δέχεται χτυπήματα από το όπλο μαχητή που τον κυνηγούσε με μανία.

Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Etilaatroz ότι το κίνημα δεν έχει καταλήξει ακόμα στον ενδυματολογικό κώδικα που πρέπει να εφαρμόζουν οι άντρες στο Αφγανιστάν, αλλά όλα δείχνουν πως δεν είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν «δυτικοποιημένα» ρούχα που αποκλίνουν από την παραδοσιακή κελεμπία.

ΠΗΓΗ: Reader.gr